Amennyiben bérlek egy földet és én azt bekamerázom,
majd valakit felvesz, hogy lop a földről terményt, akkor
az milyen büntetést fog kapni?
Figyelt kérdés
Az a baj, hogy a bérelt föld nem elkerített, bár nem mintha probléma lenne ez és sehol sem írja semmi, hogy köteles a bérlő/tulajdonos lekeríteni, szántókat sem kerítik le. Viszont aki mellett van a föld a pletyka szerint régen ők loptak egy másik szomszédtól, jó nincs bizonyíték, de látta saját szemével elmondása szerint, valamint most lakik náluk egy rokon aki csak úgy fát hoz el innen-onnan a faluból. Mivel jövő évtől bérlem a földet, elővigyázatossági okokból szeretnék felszerelni kamerát, ami a földet pásztázná csak és a mozgást fel is veszi, valamint ugye az adott föld szomszédos telek így napközben azért többször ránéznénk, de a lopást mindenféleképpen feljelenteném, hisz gazdálkodnék és nem örülnék a termény egy része eltűnne.
Semmi értelme. Nekem a szomszédom is ezzel kinlodott. A rendőrök minden szart kitaláltak, csak hogy ne kelljen vele foglalkozni. Megunta, beült egy éjszakára a 2 fiával, aztán amikor jött a tolvaj, úgy megverték, hogy beszart. Azóta minden rendben.
okt. 20. 11:26
2/13 anonim válasza:
Agyon kell lőni a rablógyilkost maffiózót , piti a lakosság minden esetben mástól vár el segítséget a hivatal beavatkozik és az eredmény nulla . A csehek szlovákok éles lőfegyverviselése megszűntette a balhékat betöréseket , pár esetben kilőtték a próbálkozókat. Terror segít , azzal a módszerrel kell irtani ahogy a moslék alják sittesek, semmi más nem számít mert a pénz a kapcsolat kimos bárkit . Meg kell szervezni bartelbe a melót , aki látja bizonyítja ki a csaló stb azt segíteni tagadni ha bajba kerül aki csal lop gyilkol kiszorítani elpusztítani . Ez megy világpolitika és üzlet szintjén a miről a lakosság van tiltva , a többi szintén tesz a jogra stb .
okt. 20. 11:48
3/13 anonim válasza:
"Amennyiben bérlek egy földet és én azt bekamerázom, majd valakit felvesz, hogy lop a földről terményt, akkor az milyen büntetést fog kapni?"
Pont ugyanolyan büntetést mintha nem kamerázod be. A lopásnak nincs olyan minősített esete, hogy viofelvétellel rögzített lopás. Maximum annyi történik, hogy a bizonyítás lesz könnyebb.
okt. 20. 12:01
4/13 A kérdező kommentje:
1-es nyilván nem vernék meg senkit mivel az meg testi sértés és ha feljelentették volna őket, akkor ugyanúgy nézhettek volna. Az pedig, ha felveszik őket kamerával, szerintem a rendőrség se fogja azt mondani, hogy hát bocsi, nem látunk itt semmit, semmi sem történt.
3-as nyilván a bizonyíthatóság miatt írtam így. Ha a kamerafelvételen kivehető ki(k) az elkövetők a rendőrségnek muszáj tennie valamit, nem mondhatják azt, hogy bizonyítékok nélkül hát bocs, semmit se tehetünk.
okt. 20. 12:54
5/13 anonim válasza:
Nem éri meg . Kerítést átmásszák kivágják , a kamerákat ellopják leverik . A károkozás az érték lényeges ,ez kis összegű lopás , de összetevődik mert elhordják az erdőt a termést taligánként . Akkor lenne jó ha ott élnél birtokon tanyán több és masszív védelemmel akkor érdemes lenne fejleszteni stb . Mi emiatt adtunk el földet a haszon az csekély eredmény kevesebb lett volna mint az energia a munka a pénz amit belefektettünk volna . Kint vadabb helyeken nincs kérdés mit keresnek a telkeden hívatlanok azok betörni ölni jönnek és kilőhetők .
okt. 20. 13:02
6/13 anonim válasza:
Világos nappal, ismerőshöz bementek. Mondhatni, tökéletes felvétel volt róla. Azt mondták, ezzel nem tudnak mit kezdeni.
okt. 20. 13:08
7/13 anonim válasza:
Magyarországon sajnos semmit. Ez egy következmények nélküli ország.
okt. 20. 13:16
8/13 A kérdező kommentje:
Kamerát nem tudnák, hogy van. Erre ügyelnék a telek meg pár méterre van a hazunktól de éjjel ugye nem vagyunk ott. Felénk azért a rendőrök nem ilyenek, hogy bizonyítékok mellett semmit se tegyenek és bejelentés után szinte mindig kiérkeznek 15-20 perccel maximum. Aztán nem tudom mi lenne, de azért az vicc, ha betörés esetén jó felvételek mellett azt mondanák hát itt semmi se történt 🙄
okt. 20. 13:20
9/13 A kérdező kommentje:
7-es.. ha az lenne, akkor nem lenne börtönben túlzsúfoltság. Voltak esetek ahol börtön lett a lopások vége, volt ahol pedig csak 50 kg kukoricát loptak el mégis lett eljárás, persze azt lehet megúszták felfüggesztéssel és esetleg pénzbírsággal, de ezen esetek is azt mutatják foglalkoznak ezekkel, lehet valahol linkek, ezt nem tagadom, tudom.
okt. 20. 13:28
10/13 anonim válasza:
Nálunk a templom elől lopkodták rendszeresen a kerékpárokat. Mikor vagy 20 darab felett volt az ellopott bicajok száma, a nagy lakossági nyomásra bekamerázták a kerékpár tárolót. Az első misén két kerékpárt vittek el, a kamerák tökéletes képeket készítettek. A tolvajokon orvosi maszk volt, az öltözetükről, mozgásukról mindenki tudta a városban kik voltak a tolvajok. Rendőrségi határozat: Mivel nem látható az arcuk így ismeretlen tettesek elleni nyomozást indítottak ami természetesen nem vezetett eredményre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!