Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt meg lehet tenni büntetlenü...

Ezt meg lehet tenni büntetlenül a mai bekamerázott világban?

Figyelt kérdés
Legutóbb voltunk egy budapesti Lidl-be, és ahogy mi beléptünk, ugye ott kinyílt egy kis sorompó szerű ajtó, azt kihasználva kisurrant egy cigány óriási megrakott szatyorral. Kicsit nehezen esett le a tantusz, így utána futni esély már nem volt, meg kedvem se nagyon ilyen botrányokba belekeveredni. Rögtön ezután elmondtam az esetet egy hihetetlenül fásult arcú árufeltöltő srácnak, látszólag nem nagyon izgatta a dolog. Ilyen pofátlanságot nem hittem, hogy manapság is látni. Bizonyára be van kamerázva az üzlet, látszólag mégis teljes természetességgel történt meg ez a lopás. Lehet, hogy ez a cigány jól tudja, hogy egy Lidl nem fog jeljelentéssel fáradozni, ők csak elkönyvelik a napi járulékos veszteséget, és az élet megy tovább? Mert basszus, akkor legközelebb én is lopni fogok, ha ez ilyen könnyen megy. Oké, nyilván nem, de ennyi erővel megtehetném.

2023. júl. 21. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
A kamera csak az emberek megfigyelésére való , kontrollálásra, nem csökkenti a bcs-ket!
2023. júl. 21. 17:38
 2/9 anonim ***** válasza:
14%

Van anak valami szépsége, hogy a magyar nácik a lidlibe járnak vásárolni azért, hogy ccigányozhassanak egyet.

Ha ezt miniszterelnök urunk megtudná, ugranak a napi krumplid, tesó.

2023. júl. 21. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

3.

Téged sem a lopás zavar, csak nácizhass!

2023. júl. 21. 17:43
 4/9 A kérdező kommentje:

3-as, mi van? Ennek mi köze a kérdéshez? Nem értem :D

1-es, ki kapna el? A fásult arcú árufeltöltő? Ha a Lidl feljelentést tesz, akkor nyomozás lesz a dologból. Max a cigány soha többé nem megy oda vásárolni, és akkor nem hiszem, hogy elkapják. Vagy odamegy fél év múlva ismét lopni, ki tudja. Sok üzlet van BP-n, ha ilyen inkompetens az üzletvezetés és a hatóság is, akkor a kassza maximum becsületkassza.

2023. júl. 21. 17:44
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Sok boltban, nem írok nevet, elküldték a biztonsági őrt, költség csökkentés címén.

Megugrottak a lopások.

2023. júl. 21. 17:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Egyébként itt a cigány szó definíciója, ha valaki annyira csökött agyú, hogy nem fogja fel: cigány, roma (főnév)

1. Barna bőrű, sajátos kultúrájú nép. A tizenötödik század elején a Balkánon keresztül Indiából hazánkba vándorolt barna bőrű nép, eredetileg kovácsmesterséggel és zenéléssel foglalkoztak.

Egy ilyen ember lopott, amit én láttam. Az mitől cigányozás, hogy elmondom a tényeket? Ha egy vietnámi, vagy egy ausztál őslakos, akkor azt írtam volna bele a kérdésbe. Téma lezárva.

2023. júl. 21. 17:47
 7/9 DK-s ***** válasza:
70%

Akkor most gondold át.

Van egy felvétel amin látható valaki, akiről legfeljebb az etnikumát tudod.

Elég nagy a lehetséges gyanúsítottak száma. XD

2023. júl. 21. 18:33
 8/9 Hussaro Hungaricus ***** válasza:

A diszkontáruház-láncok Magyarországon (és gyanítom más országokban is) nem üldözik a bűnöst mindenáron. Egyrészt nem akarnak botrányt, hogy durván bánnak a vásárlókkal/tolvajokkal stb. és persze azt sem akarják, hogy elterjedjen, ott könnyű lopni. Szóval lavíroznak a vásárlói megítélések között.

A kamerarendszer visszanézhető súlyosságtól függő határidőkkel. Mondjuk egy szabálysértés csak néhány napig, egy bűntény jóval tovább visszanézhető, nyomozható.

Őrök sokszor fél műszakot vannak, vagy nincsenek is adott üzletekben, mert pénzbe kerülnek. Az ő lehetőségeik nagyon korlátozottak és hülyék is lennének életüket kockáztatni, inkább csak visszamenőleg intézkednek szinte minimálbérért és ennek megfelelő hatékonysággal - érthető.

Az őrök, a kamerarendszer és egyéb biztonsági korlátok jószerével csak azért vannak, hogy az üzletek megfeleljenek a biztosítónak, aki a nagyobb károk esetén fizet.

Egy nagyobb üzlet, mndjuk Lidl, Aldi, Tesco, Penny közül a nagyobb forgalmúaknak napi száz ezer Ft veszteség nem téma, több értéket dobnak ki selejt, hulladék címén. Mégsem akarnak teljesidős őrzést és a lopásokat sokszor benyelik.

A visszaesőket próbálják elkapni, de inkább csak a helyi dolgozók, a központok próbálják eltussolni az ügyeket.

2023. júl. 22. 01:52
 9/9 DK-s ***** válasza:

#8-nak:

A SPAR-ról konkrétan tudom, hogy az áruhiányt levonják a dolgozók béréből. Minden dolgozónak van egy saját területe.

Van pofátlanul egyszerű lopási mód is. A SPAR-ok egységes belső elrendezése miatt náluk a legnépszerűbb. Fogja a delikvens a t'kig rakott kocsit, és nemes egyszerűséggel fizetés nélkül kimegy az önkiszolgáló pénztárnál. Vagy újabban egy-két terméket lehúz, mert ennek a lopási módnak a kiküszöbölésére a SPAR-ok olyan kapukat szereltek fel, amin le kell húznod a blokkod vonalkódját, hogy kiengedjen. De úgy is megoldható, hogy a előtte vesz valami apróságot, és mással együtt kimegy a kapun. Így a saját blokkja aznap egyszer ki fogja engedni.

A "mi" SPAR-unkból egy, közel 180.000 forintra megrakott kocsit toltak ki nemrégiben. Csak utólag jöttek rá.

2023. júl. 22. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!