Közszeméremsértés-e az, ha a szomszéd pucéran jàr-kel, fekszik, kertészkedik a saját portáján?
A vén k..vànak csak drótháló van kerítésként, ezbtotàl átlátható, semmi sövény, semmi növény nem gátolja a belátást. Több szomszédja is van a nagy kertje felől, és sok helyen lakik ovis és kisiskolás gyerek is...
Szóltunk màr neki, hogy a gyerekekre tekintettel ne meztelenkedjen, de süket fülek...
Kérdem én, hogy jogos, ha arra hivatkozik, hogy a saját kertjében van? Vagy nincs igaza, és ha jelentjük jegyzőnél vagy rendőrségen, akkor adhatnak nekünk igazat?
Hát.... Azért jutott pont októberben eszembe, mert bàr tény, a legtöbbször nyáron űzi a tevékenységét, de úgy tűnik ilyenkor is tesz pár pucér sétát...
Napokban két baráti család (11-52 éves korig) volt nálunk vendégségben, grilleztünk az udvaron. Erre egyszer csak megjelent őpucérsága. Direkt mutogatja magát... Undorító a hájával és a lògó csöcseivel.
Egy szakaszon már elfedtem az átlátszó dróthálót. De nem megy gyorsan, mert nincs már mit odatákolnom. Venni kell hozzá
anyagot. Felháborító, hogy ott, ahol neki kellene kerítést csinálni, nem teszi, és én költhetek rá (meg a többi utcabeli) a saját pénzünkből.
Természetesen magánterületre is vonatkoznak szabályok, amennyiben az ott végzett tevékenység zaja, szaga, szennye, füstje, uszító politikai hirdetménye... vagy bármilyen perverz látványa kijut onnét köz- vagy más magánterületére. Létezik olyan fogalom, hogy hangszigetelt szoba, meg olyan is, hogy tujasor, ablakon meg függöny. Aztán lehet mindenkinek kedves egészségére őrjöngeni a magánterületén úgy, hogy azzal mások magánterületét nem károsítja.
Ne képzelje senki, hogy vesz magának egy földszinti helyiséget a Nagykörúton, aztán elkezdheti ott a vitrinben a f_szát mutogatni következmények nélkül. Ilyen nincs.
Ne kukkolj, kérdező!
A saját kertjében mindenki úgy van, ahogy akar. Magántrerület! Lehet, hogy őt meg a grillezésed bűze zavarja.
SZétröhögöm magam ezen: "Ne képzelje senki, hogy vesz magának egy földszinti helyiséget a Nagykörúton, aztán elkezdheti ott a vitrinben a f_szát mutogatni következmények nélkül. Ilyen nincs."
:))))
Azt, hogy a jog mit mond,nem tudom, de szerintem hamarabb hoz megoldást az, ha te keríted le az udvarotokat.
Lehetne valami gyorsan növő sövényt ültetni a kerítés mellé, akkor pár év múlva már nem láttok át. Ha meg be burkolod a drótkerítést az bár gyorsabb megoldás, de drága is lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!