Bankban lévő pénz átutalásához minden örökösnek jelen kell lennie?
Figyelt kérdés
Rokonom pénzét 3-an örököltük.Bankszámlán van neki jelenleg is.Ha szeretném megkapni a saját részemet,ahhoz mindhármunknak ott kell lennie vagy a saját részemhez elég vagyok én is?okt. 9. 14:06
1/6 anonim válasza:
Hol "ott"?
A hagyatéki tárgyalás után a közjegyző intézi a hagyaték szétosztását, neked csak várnod kell. Nem valószínű, hogy készpénzben fogjátok megkapni, hacsak nincs bankszámlád.
2/6 A kérdező kommentje:
A banknál gondoltam.Mert személyesen kell kérni az adott összeget.
okt. 9. 14:10
3/6 anonim válasza:
Igen, ha nincs mindenki meghatalmazás szükséges
4/6 anonim válasza:
A hagyatéki végzés tartalmazza, hogy az összeg hány %-ára vagy jogosult. Azt én annakidején megkaptam, akkor is, amikor egyedül mentem be a bankba. Ez 1x éve történt, nem tudom, most hogy működik.
5/6 anonim válasza:
Engem az érdekelne igazán hogy kell-e hozzá személyesen ott lenni.
Hasonló ügyben járok, ugyan megvan a hagyaték átadó végzés, amiben egy olyan van hogy azzal személyesen lehet bemenni a bankba de egy másik pontjában viszont azt írják hogy a jogerőre emelkedett hagyaték átadó végzést a közjátvezetéséhezi a pénzintézetnek az számlák átvezetéséhez.
Korábban a közjegyzőnek le lett írva hogy hova kérjük majd az örökösödést tehát megírtuk hogy milyen számla számára szeretnénk az utalást.
Ezért kérdéses hogy ennek ellenére be kell menni személyesen a bankba vagy sem.
6/6 A kérdező kommentje:
Megvolt. Hiába van több örökös,a saját részét mindenki egyedül intézheti. Hagyatékátadó végzés és a jogerő, halotti anyakönyvi kivonat kell hozzá.
nov. 5. 10:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!