Kérhet a munkahelyem irreálisan magas árat egy eltört NFC kártyáért?
"Vesznek egyszerre 50-100 darabot. Van ki nem osztott X db kártya."
Ha eltöri valaki a poharad a kárt kell megtérítenie. Nem hivatkozhat arra, hogy de van még 30 poharad otthon.
Bár szerintem fölöslegesen strapálom magam, ezt te sohasem fogod megérteni.
A kártya anyagköltsége a legkevesebb. Lehet, hogy van ki nem osztott x darab kártya előre legyártva, de a dolog nem úgy működik, hogy előveszek egyet a fiókból, hogy tessék… Ha normálisan végiggondolták, akkor ha van is legyártott kártya, az nincs aktiválva, különben az aktiválatlan kártyákkal vissza lehetne élni. Meg amúgy is hozzá kell rendelni a kártyát a személyedhez, hogy tudják, hogy ha valaki ezzel a kártyával lépett be, akkor az X. Y. volt.
Tehát te jelezed a kártyacserét valami titkárnak/titkárnőnek, ő mondjuk felveszi a kapcsolatot az informatika osztállyal, ott kiosztják valakinek feladatként, hogy aktiválja a kártyát, és rendelje a te nevedhez azt. Ő visszajelez a főnökének, aki visszajelez a titkárnőnek, aki értesít téged, hogy jöhetsz a kártyáért, közben kinyomtat egy átvételi nyilatkoztatot. Mikor átveszed a kártyát, akkor aláíratja veled, utána iktatja valahova ezt az átvételi nyilatkozatot stb… Meg valószínű közbenső lépéseknél is le kell papírozni dolgokat. Sőt ha komplexebb a rendszer, mondjuk más cég üzemelteti a beléptetőrendszert, akkor további extra körök vannak. Lehet összességében több órányi munkaidő megy el vele a háttérben, igaz egy-egy embernek csak 10 perce, de 8 ember 10 perce már majdnem másfél óra, amit a kártyád pótlása helyett fordíthatott volna profittermelésre.
Illetve lehet, hogy a csere költsége csak 2370 Ft lenne, de legyen inkább 5000, mert akkor van valamiféle ösztönző erő, hogy próbálj vigyázni arra a kártyára, ne menjen el feleslegesen idő, energia, hogy elveszett, megrongálódott beléptető kártyák menedzselésével kelljen foglalkozni.
Kérdező, ez egy előre meghatározott összeg és biztos vagyok benne, hogy amikor a kártyádat átvetted akkor alá is írtad, hogy ha megsérül akkor ennyibe fog kerülni egy új kártya. Velem is aláírattak ilyet a cégnél átvételkor, csak az ember nem szokta elolvasni vagy figyelni arra mit mondanak róla.
Nem a plasztik lap árát fizeted meg, hanem magát a kártyát úgy ahogy van. Szándékosan magasabb az ára, hogy akiknél van azok vegyék komolyan és vigyázzanak a kártyájukra. Ha 500Ft lenne a pótlása akkor tízszer ennyien vesztenék el. A beléptető kártyád nem csak arra szolgál, hogy a rendszer felismerje, hogy te beléptél vagy kimentél, hanem hogy más, akinek nem szabadna, az ne mehessen be. Ha értéktelen a kártya, könnyen pótolható akkor nem vigyáznak rá a tulajdonosai és könnyen meg is lehet szereznie egy illetéktelennek. Itt nem valami kémregényre gondolok, hanem sima zsebtolvajlásra aki lop egy kártyát és azzal bemegy hátha össze tud szedni pár cuccot.
#9:
Nem vesztettem el, hanem eltört, de nálam van. Korábban írtam, hogy nem írtam alá semmit, csak odaadták a távozott kolléga kártyáját, ennyi. Le is tagadhatnám, hogy átvettem, de nyilván nem fogom. (Ez a kártya csak a főépületbe való belépéshez kell munkaidőn kívül. A kártyát korábban, még a törés előtt, csak pár alkalommal használtam. Cserekártyát nem kaptam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!