Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen eljárást lehet a...

Milyen eljárást lehet a földszomszéd ellen índítani, ha szükségtelenül, rosszindulatúan járkál a földemen a traktorjával?

Figyelt kérdés
A saját földjén zöldséget termel és az én pihentetett területemen közlekedik. Azzal zaklat, hogy még ő tesz nekem szivességet, mert feltárcsázta a zöldségei mellet lévő földemet, mert "a gaz már kezd rámenni a zöldségeire". Nos mivel az én földemet nem gyomírtózta le, természetes, hogy ami nálam nő az határos az ő zöldségeivel, azonban rendszeresen kaszáltatok.

szept. 27. 11:43
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és amikor már sokadjára felszólítom, hogy ne tapossa a földemet, akkor az a válasz,hogyén úgysemhasználom.
szept. 27. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A gépek közlekedése a talaj minőségének romlását, annak tömörödöttségét okozza.

Nálam a gyom betárcsázása is problémás lenne, mert a gyom mulcsként védi a földet a szél károsítástól, és erősebb vízveszteségtől, és ha bolygatják a földet, akkor főleg parlagfű fog rajta nőni.

.

Az én földemen is átmentek a szomszédok (egyszer-egyszer).

Vagyis az egyik az a szomszéd megbízásából egy traktoros volt.

.

Mondtam nekik, hogy szokjanak le róla, hisz magánterület, vagy ha szükséges, akkor vasakat fogok leásni a földre, ami kiszúrja a traktor kerekét, de jobb lenne, ha nem kéne azzal dolgoznom, hogy másnak kárt okozzak.

.

Utána csak egy bálamadzagot húztam ki az úttal határos oldalra.

Többet nem mentek a földemre.

.

Azóta egyszer volt, hogy megkérdezte a szomszéd, hogy bemehet-e a kamion az én telkemen az ő telke végébe gerendát vinni, mert az ő kerje be van bakhátazva, ültetve eperrel.

Akkor beengedtem, azzal a feltétellel, hogy egyszeri alkalom lesz.

:

Ha meg nem lehet szót érteni, akkor birtoksértésnek számít, talán a jegyzővel kell beszélned.

szept. 27. 12:20
 3/9 A kérdező kommentje:

3-as a második hozzászóló tökéletesen leírta a problémát. Ez az alak sajnos rosszindulatú és nem vagyok ott állandóan, hogy ne merje csinálni.

Az igaz, hogy a kutya nem törődik az én bajommal, mert a nagy átlag úgy van kultúrálva, hogy egy feltárcsázott homokozó az ápoltnak földnek számít és ha bele van ültetve néhány sor növény az becsületes földművelés, én meg aki nem akarok roncstalajt hagyni magam után egy senkiházinak számítok aki nem műveli a földjét.

szept. 27. 23:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A 3. választ törölték.

Kb az volt, hogy:

és mi bajod van belőle?"

Ha akár csak egy egyszer járt kocsinyom van egy elhagyottnak tűnö földön, ugaron, akkor az már könnyen fognak rámenni mások is, "hisz más is járt már ott, nem lesz semmi baja".

De igen, lehet baja.

Tömörödés.

Volt hogy egy régi utat felszámoltak, ültetvényt telepítettek rá és még évtizedekkel később is kisebbek voltak ott a gyümölcsfák.

Rakj ki kis karókat derékmagasságban húzz ki egy bálamadzagot!

Az már ad egy fizikai jelzést.

Lélektanilag sokkal nagyobb a jeneltőssége, mint gondolnánk.

szept. 28. 08:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet. Az lesz, hogy beígérem neki, hogy ha a nyomát is meglátom akkor javíttathatja a gumiját mert cölöpöket fogok leverni. Megcsinálom a bálamadzagot is.
szept. 28. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Beszélsz vele normálisan, hogy ne menjen át rajta. Keresztbe húzol egy bálamadzagot. Ráragasztasz egy papírt, hogy tilos az átjárás. Szerintem érteni fogja.

Ha lecölöpözöd az is egy rosszindulatúság visszafelé. Előszőr békésen kéne megoldani.

"mert feltárcsázta a zöldségei mellet lévő földemet"

Szóval ingyen műveli (gaztalanítja) néha, amiért neked 15 ezer/hektár művelési díjat kéne fizetned? Azért átmehetne 1x-2x.

Persze nem kellene ígyse.

Használod is ezt a földet? Mert írod, hogy kaszáltatod (gazt).

Bérbe nem lehetne kiadni neki?

szept. 29. 18:58
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os. Figyelmeztettem. A terület az enyém és pihentetve van és lesz. Szóval nem kell az okosság, hogy szívességet tesz. Nem tesz. Letapossa a területet és aztán azt hiszi, hogy helyreállítja 10 perc alatt mert feltárcsázta. Nem állította helyre. Újra parlagfű fog rajta nőni, nem pedig a fűfélék, amit a kaszálás következtében kiszorítanák a gyomot.

Ha zöldséged van akkor a saját területeden kell megoldanod, hogy körbejárd. Az hogy ő csak a tárcsát ismeri és az én területemen gyomtalanít 2 nappal a kaszálás előtt mert bement a gyom a területére, az hogy van rendben. Szerinted a gyom járkál?!

Legyomírtózta a telekhatárig a területet és veri magát, hogy nálam nem homok van. Ez hogyan van rendben?!

Műhold felvételekről látható viszonyítási pontok vannak a földemen. Az alapján kimértem a telekhatárt. Azt sem fogadta el. Biztosan leloptam tőle 1-2-3-4 métert, majd ő bejárkál, mert biztos beljebb van.

5 perce néztem meg a 2024-es műholdképeket és bumm pont jó helyen van kijelölve, de persze ez a gyökér nem hiszi el ha megmutatom neki telefonon. Költsek földmérésre, mert más eredményt akar látni.

Ő bérelte a földet az apámtól és az fáj neki, hogy már nem homokzhat rajta. 60 ezer forintot ajánlott hektáronként. Szerinted?

szept. 30. 18:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Jelzések helyett ásni kezdtem egy árkot, ami a vizet is el fogja vezetni a földútról és remélhetőleg nem tudnak majd dagonyázni sem az arra járók. Szóval dupla haszon. Belekötni is nehezebb, átmászkálni is nehezebb. (Lehet, hogy a vadászok is bemászkáltak, mert az őzikék nálam legelgetnek.)
okt. 13. 19:58
 9/9 A kérdező kommentje:
meg a nagy kövér nyuszkók :)
okt. 13. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!