Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki le tudná nekem írni...

Kürtőskalácska kérdése:

Valaki le tudná nekem írni pontosan hogy közterületen lehet-e nálam kés?

Figyelt kérdés

Itt Gyakorin már összezavarodtam hogyan lehet nálam kés közterületen.

Nem úgy van hogy rugós kés nem lehet rajtam és 8cm-nél nem lehet hosszabb a pengéje?

szept. 20. 21:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%

16

Nem csak az elejét kellett volna elolvasni...

"(2) Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom

(...)

b) azokra a rendeltetésszerűen (...) a szokásos életvitel körében használt eszközökre,

(...)

bb) amelyek esetében – a tényleges munkavégzés vagy tevékenység során történő használaton, a szükséges szállításon kívül – az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik;"

Jogos védelem esetén bármit szabad használni, az a védekezés jogosságát nem fogja befolyásolni.

Viszont egy külön eljárásban megbüntet(het)nek az adott dolog miatt.

Tehát ha mondjuk az utcán éjszaka öten megtámadnak, és egy Kalasnyikovval darált hússá lövöd őket, akkor ezért nem fognak megbüntetni, mert fennállt a jogos védelem. De illegális fegyvertartás és -viselés miatt meg fognak büntetni keményen.

szept. 21. 10:45
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
#21, nem írom le még 10x, hogy nem hordhatod a 25 centis pengéjű konyhakést a táskádban, mert akkor sem fogod elhinni, ha az egyértelmű jogszabályt elolvasod még 70x. Végül is azt csinálsz, amit akarsz, engem csak az zavar, hogy van aki sajnos elhiszi a hülyeségedet
szept. 21. 16:17
 23/25 Thunderfairy ***** válasza:
36%

A kés az támadó fegyver és nem önvédelmi eszköz. A gázspré az önvédelemre kitalált eszkőz.

Szivesen.

szept. 22. 12:51
 24/25 anonim ***** válasza:
38%

22

Hát ne is írd le, mert baromság.

Ha nem lehetne szállítani 25 cm-es kést, akkor nem árulnák a boltban, mert senki nem vihetné haza. Akkor minden főzés előtt be kellene vinni a húst a boltba, és ott felszeletelni a késsel.

Direkt idemásoltam neked a vonatkozó részt, hogy nem vonatkozik a tiltás a szállításra és más indokolt esetre. Keress már valakit, aki elolvassa neked, és elmagyarázza.

Nyilván azt nem lehet mondani, hogy önvédelmi célra van nála, de azt lehet mondani, hogy most viszi köszörültetni, és máris nincs rendőrségi ügy. (Természetesen, este egy szórakozóhelyen ez nem hihető, de nem is erről szólt a kérdés.)

szept. 24. 08:46
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
#24, A boltból hazavinni a táskádban, - mondjuk 1 óra alatt - vagy évtizedekig magadnál tartani, hordani a táskádban, szerinted nincs különbség? Na, a jogszabály az egyiket megengedi, a másikat tiltja.
szept. 24. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!