Valaki le tudná nekem írni pontosan hogy közterületen lehet-e nálam kés?
Itt Gyakorin már összezavarodtam hogyan lehet nálam kés közterületen.
Nem úgy van hogy rugós kés nem lehet rajtam és 8cm-nél nem lehet hosszabb a pengéje?
Rendben akkor jó 5 centis svájci bicskával nem tudnak elővenni.
Csak azért kérdezem mert már sajnos kerültem ilyen szituációba és mindíg ez volt nálam.
Valamiért eszembe jutott hogy ezért elővehetnek-e.
Igen azt tudtam hogy az önvédelemnek arányosnak kell lennie,kivéve ha az életem van veszélyben.
Meg azt hogy csak addig védekezhetek amíg a támadás veszélye fennál.
(Tehát ha késsel betör a házamba és kirabol akkor addig lekeverhetek neki egyet,meg én is használhatok kést de ha már kiugrott az ablakon akkor nem vehetem elő a vadászpuskámat és lőhetem le az utca végén.
5-ös
Igen azon jót nevettem hogy nem lehet nálam felajzott íj meg szigonypuska.
Miért hordanék ilyet csak úgy?
7-es
Akkor szinte nincs is értelme magamnál hordani.
#21:53
Nem kell arányosnak lennie. Jogosnak kell lennie. Nekem egy rendőr mondta, hogy 2 esetnek kell fennállnia, hogy bűntetlenül használhasd: jogtalan támadás, jogos védelem. Ha rohan feléd, hogy mittomén megöllek p*r*szt és te belevágod a kést akkor hiába nem volt nála, akkor is jogosan védted magad. Nyilván ha a hátába vágod bele akkor valószínűsíthető, hogy nem állt szembe veled és már nem támadott, tehát abban az esetben amit tettél megtorlás. Megint büntetve leszel.
8 centinél hosszabb kést meg mindenképpen tilos használni közterületen. Otthon viszont védheted magad machetevel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!