Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alapíthatok küzdősport egyesül...

Alapíthatok küzdősport egyesületet ha nincs ilyen végzettségem?

Figyelt kérdés
A magam közel 40 éve alatt számtalanul sok harcművész filmet néztem meg, mondhatni rajtuk nőttem fel: Bruce Lee, Jackie Chan, Marc Dacascos, Jean-Claude Van Damme,stb és még lehetne sorolni hosszasan a listát. Van otthon egy régi boxzsákom is amibe néha bele szokta rúgni, ütni egy-kettőt, hogy a harci szellem átjárjon. Mert én hiszek abban, hogy az ősi harcosok szellemei megszállják azt, aki szívből harcol. Ehhez papirok nem kellenek!

szept. 15. 09:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ha össze tudsz szedni min. 10 embert, megírjátok az alapszabályt, amiben leírjátok az egyesület célját (ez feleljen meg a hatályos jogszabályoknak), megtartjátok az alakuló ülést, amit lejegyzőkönyveztek, megválasztjátok a tisztségviselőket (akik elfogadó és összeférhetetlenségi nyilatkozatot tesznek), felügyelőbizottság lehet, de nem kötelező) és képviselőt, akkor olyan egyesületet alapítasz, amilyet akarsz.

Az alakuló üléstől 30 napon belül székhely szerinti Törvényszéken kell kérni az egyesület bejegyzését.

Vagyon nem kell, de lehet.

Ügyvéd nem kell, de - az eljárási sajátosságok miatt egy társasági jogban, ill. cégjogban jártas kolléga - erőteljesen ajánlott!

A küzdősport múlttal rendelkezés nem elvárás az alapításhoz ( de a hitelességedet nagymértékben csökkenti).

Így viszont olyan ember kell vezetőnek, akinek TÉNYLEG van küzdősport múltja.

szept. 15. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!