Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A halálbüntetés ellen van...

A halálbüntetés ellen van bármi VALÓDI érv az esetleges tévedésen kívül?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, bőven elég érv az is, hiszen egyetlen ártatlan embert sem szabad kivégezni, így alapvetően én is ellene vagyok.
szept. 2. 12:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nincs.
szept. 2. 12:03
 2/23 anonim ***** válasza:
72%

Ami amerikában folyik halálbüntetés néven az elég embertelen.

10+ évig ülnek a siralomházban, hogy majd egyszer kivégezzék őket vagy sem.

Szerintem az átlag áldozat hozzátartozója nem így képzelné el az igazságtételt, hogy elítélnek valakit, aztán majd 15 év múlva egyszer csak kap egy levelet, hogy ítélet végrehajtva.

Ennél már az is értelmesebb, hogy csak életfogytiglan van.

Nem az a kérdés, hogy van-e a halálbüntetés ellen érv, hanem, hogy mellette van-e.

A bűnözési statisztikákat egyáltalán nem javítja, ha van halálbüntetés.

Bárhogy is nézzük nem tudunk olyan adatokat találni, hogy azokban az országokban, ahol van halálbüntetés ott annak bármilyen pozitív hatása lenne.

szept. 2. 12:08
 3/23 A kérdező kommentje:

Mellette talán annyi van, hogy a társadalom igazságosabbnak tartja, amennyiben a többség valóban mellette van. Ez nem elhanyagolható.

Illetve, ha nem húzzák 20-30 évig, akkor valóban olcsó is. Tény, hogy annak a pár embernek a kivégzése nem jelentene túl nagy spórolást, szóval ez sem áll erős lábakon...

Amúgy az USA-ban hogy működik? Mennyivel előtte tűzik ki a pontos dátumot?

Japánban pl tudtommal aznap tudja meg az elítélt, ami elég kemény...évtizedekig úgy kelni, hogy talán az az utolsó nap.

szept. 2. 12:18
 4/23 anonim ***** válasza:
68%
3# át kell élnie a poklot :D
szept. 2. 12:45
 5/23 anonim ***** válasza:
33%

te vegrehajtanad a halalos iteletet?

az emberoles akkor is bun, ha eppen egy kegyetlen gyerekgyilkosrol van szo

szept. 2. 12:58
 6/23 anonim ***** válasza:
35%

Igen, simán, majd robot beadja az injekciót.

Világnak nincs szüksége pszichopatákra és nem kell eltartani feleslgesen, tőúl sok helyet foglal így is börtönben

szept. 2. 13:08
 7/23 anonim ***** válasza:
63%
Talán annyi, hogy az eljárás rend miatt (persze most tisztességes országról beszélve nem ilyen észak korea szintű ad hoc jellegű tárgyalásokról) sokkal drágább, mint egy sima életfogytiglan. Ha jól emlékszem az amerikai statisztikákra kb 6-8 szorosa mindennel együtt.
szept. 2. 13:17
 8/23 anonim ***** válasza:
49%

A tévedés nem valódi érv? Hát jó.

Amúgy egy másik érv : Ha kivégezzük az nem büntetés számára. A büntetés az ha 1m2 cellában éli az életét úgyhogy a levegőre se mehet ki soha. Aztán majd sok szenvedés árán a cellába meghal.

szept. 2. 14:46
 9/23 A kérdező kommentje:
#8 Úgy fogalmaztam, hogy a tévedésen kívül...Azaz azt elosmerem érvként.
szept. 2. 15:00
 10/23 A kérdező kommentje:
*elismerem
szept. 2. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!