Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyibe kerül egy hagyatéki...

Mennyibe kerül egy hagyatéki eljárás?

Figyelt kérdés
Édesanyám 2024 májusában elhunyt. És érdekelne hogy mennyibe kerül a hagyatéki tárgyalás akkor ha az össz örökség értéke 18 millió Ft. Ugyanis 18 millió Ft-ra értékelték édesanyám ingatlanát. Más ingó vagy egyéb más igatlana nincs. Igy csak ez az egyetlen egy 18 millió Ft-os ingatlana van. Igy mennyibe fog várhatóan kerülni a hagyatéki eljárás?

aug. 27. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy hülyeséget fogok mondani, mert 10 éve volt, de úgy emlékszem, fix díja volt. Én úgy 70 pár ezer forintot fizettem akkor.
aug. 27. 14:47
 2/7 A kérdező kommentje:
1-esnek! 2012 januárjában volt édesapám után a hagyatéki eljárás! Akkor 42100 Ft-ot fizettem. De ez 2012-es adat! Azóta 12 év el telt! Az árak feljebb mentek. Engem a mostani 2024-es közjegyző díjak érdekelnek, egy 18 milliós Ft-os ingatlan után.
aug. 27. 14:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Kb olyan 100 000-110 000 forint
aug. 27. 14:54
 4/7 A kérdező kommentje:
3-asnak köszi. De hiába kérdeztem a googlet. A google szerint 131200 Ft-ot ír. Éppen ezért kérdem mi a valóság!
aug. 27. 14:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az fix hogy 100 felett lesz

Én tavaly ugyan ennyi értékű házra fizettem kereken annyit.

Amúgy szerintem simán betelfonálhatsz a közjegyzőhöz és letájékoztatnak.

aug. 27. 15:03
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ösnek! A közjegyző maga hívott fel hogy kész a hagyatéki végzés! Ki küldik levélben. De az eljárás díjáról nem tájkoztatott! És igen ez egy tárgyalás nélküli hagyatéki eljárás. Ahol az örökösök előzően nyilatkoztak már az örökség átvételnek mikéntjéről. Igy nem kell tárgyalást tartani sem.
aug. 27. 15:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Na idő közben meg lett a hagyatéki végzés is, és az ára is a hagyatéki eljárásnak. 106000 Ft-ot fizettem.
szept. 6. 11:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!