Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Változtat(ott) itt valaki...

Változtat(ott) itt valaki mostanában nevet? Túl régóta várhatok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Június közepén adtam be a névváltoztatási kérelmemet, de eddig nem érkezett semmilyen értesítés az eredményről.

Kezdek aggódni, hogy valami baj lehet, mert több, mint 60 nap telt el, hogy az anyakönyvi osztályra érkezhetett.

Számos forrást csatoltam, hiszen idegen eredetű vezetéknevet visszaigényelni csak így lehet. Még az anyakönyvvezető is mondta, hogy ilyen alapos munkára biztos gyorsan megérkezik a válasz, de ehhez képest még mindig semmi hír.

Vagy csak arról van szó, hogy az ügyintézők is nyári szabadságon voltak, és ilyenkor lassabban megy minden?

aug. 22. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 3 hét után érkezett válasz. Lehet, hogy a nyári szabadságok miatt lassabb. Attól is függ, hol adtad be a kérelmet. Nem egyforma az ügyintézés ideje.

Esetleg hívd fel az anyakönyvvezetőt, hogy mi a helyzet.

aug. 22. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Elvileg 45 nap az átfutási idő, úgyhogy erre hivatkozva nyugodtan érdeklődj ott, ahol leadtad!
aug. 27. 12:48
 3/4 Nadi07 válasza:
Szia, végül mikor jött meg a kérelem, és engedélyezték? Én is névváltoztatás előtt állok, és nekem azt mondta az Anyakönyvvezető hogy 45 nap + 2-3 hét, mire megjön az eredmény.
szept. 10. 15:25
 4/4 A kérdező kommentje:

Végül augusztus utolsó napjaiban megjött a válasz.

Jelentem: sikerült. 👍

Lehet, hogy tényleg a nyári szabadságok miatt volt lassabb az ügyintézés.

szept. 10. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!