Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendörök kényszeríthetnek...

A rendörök kényszeríthetnek hogy oldjam fel a telefonomat?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk egy rendör elveszi valakitöl a telefonját akkor muszáj megadni a kódot?

2024. aug. 15. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Szóval olyan őskori telefonod van, hogy nem hallottál a rendszerklónozásról, vagy nem értesz a telefonod beállításához.
2024. aug. 15. 23:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kérdés a témában. Ha vezetés közben telefonálok, a rendőr megállít, de én tagadok. Ekkor nyilván a híváslistából egyből kiderülne hogy telefonáltam, de én megtagadom hogy ezt megmutassam a rendőrnek. Ebben az esetben kezdeményezheti a feljelentés mellett hogy bizonyítékként lefoglalja a telefont. Nyilván ez egy elméleti kérdés, mert minden épeszű ember elismeri a szabálysértést, és megússza 10-30 ezer forinttal, de ha szakértőknek kell feltörni a telefont, az már csak a bizonyítási eljárás is lehet 100 ezer, plusz büntetés, amit behajtanak.
2024. aug. 15. 23:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Csak egy kérdés a témában. Ha vezetés közben telefonálok, a rendőr megállít, de én tagadok. Ekkor nyilván a híváslistából egyből kiderülne hogy telefonáltam, de én megtagadom hogy ezt megmutassam a rendőrnek. Ebben az esetben kezdeményezheti a feljelentés mellett hogy bizonyítékként lefoglalja a telefont. Nyilván ez egy elméleti kérdés, mert minden épeszű ember elismeri a szabálysértést, és megússza 10-30 ezer forinttal, de ha szakértőknek kell feltörni a telefont, az már csak a bizonyítási eljárás is lehet 100 ezer, plusz büntetés, amit behajtanak."

Ez egy kkt (közúti közlekedési törvény) hatálya alá tartozó fix összegű bírsággal súlytandó szabálysértés.

Igen, fel leszel jelentve. De nem fogják elvenni a telefonod és senki nem fogja ezt vizsgálgatni hogy telefonáltál e vagy messengerezetél. Hiszen a vonatkozó törvény szerint "kézben tartott rádiótelefon keszülék" (elnézést ha nem tudom pontosan szó szerint) azaz már önmagában azzal elköveted a szabálysértést hogy vezetés közben a kezedben van a telefon, a füledig sem kell felemelni.

2024. aug. 15. 23:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor lehet rosszul fogalmaztam. Tagadok mindent, még azt is hogy a kezemben volt a telefon. A rendőr látta hogy a kezemben volt a telefon, és egyedüli bizonyítéka erre csak az lenne, hogy a kérdéses időben hívást bonyolítottam a telón, de én mivel nem vagyok együttműködő, nem vagyok hajlandó önszántamból megmutatni a híváslistát. Elvi kérdés, mert gondolom ilyenkor a rendőr a kisebb ellenállás irányába fog elmozdulni, és elkéri az eü csomagot , csinál egy kisműszakit a járgányon hátha talál valamit,vagy valami hasonló, hogy másért megbüntessen. Valószínű ilyenkor egy átlagos rendőr ejtené a telefonálás ügyet, de mondjuk ez a rendőr nagyon szívós, és különben is felcsesztem a tagadással az agyát, és nem érdekli más hogy végére járjon az ügynek. Szóval tagadás, és el nem ismerés esetén, van-e joga a bizonyítás végett, mint bizonyító erejű tárgyat lefoglalni a telót?

2024. aug. 16. 09:24
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Mint írtam a kézben tartás a fontos és nem az hogy telefonáltál e vele vagy nem...önmagában az sem szabálysértés hiszen kihangosítóval teljesen szabadon telefonálhat bárki a kocsiban. Fel leszel jelentve és a végső bírság sokkal nagyobb lesz mint az alap. Hidd el hogy a szabálysértési előadó akihez a feljelentésed kerül már sok ilyen mókussal volt dolga.
2024. aug. 16. 13:52
 16/17 A kérdező kommentje:
És tényleg fel tudják törni a telefont? Én úgy tudom, hogy titkosítva van a tartalma amíg nem írod be a kódot és hallottam arról is hogy pl. az iphone-okat az FBI sem tudja feltörni. Valaki még ezt elmagyarázná?
2024. aug. 18. 22:17
 17/17 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom, hogy titkosítva van a tartalma amíg nem írod be a kódot"

Ez ennél bonyolultabb. Lehetnek maguk a fájlok is titkosítva vannak a nand chipeken a készülékben. Ebben az esetben ha nincsen meg a jelszó akkor ha és amennyiben elég sok karakterből áll és több szótárból is tartalmaz karaktereket akkor még szuperszámítógéppel is adott esetben lehetetlen visszafejteni brutaforce módszerrel is beláthatatlan időbe telik. De van pl hardveres titkosítás amikor maga a hardver használ folyamatosan valós időben egy kulcsot, ennek azaz előnye hogy sokkal gyorsabb ahhoz képest mint amikor ténylegesen titkosítva vannak a nand chipen a fájlok. A hátránya viszont az hogy pl az apple kiadja a hardveres titkosításának a kódját vagy valahogyna sikerül megkerülni azt az alkatrészt akkor könnyebben hozzáférhető.

Csak egy érdekesség pl a zsarolóvírusok titkosítják a meghajtód teljes tartalmát és a kulcs nélkül bár ott van a merevlemezeden de nem tudsz vele mit kezdeni és adott esetben (nem minden esetben) még az FBI se.

2024. aug. 18. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!