Ha a felmondási időt a munkáltató szabálytalanul akarja levezényelni akkor én önhatalmúlag szabályosságra kényszeríthetem?
Ő mondott fel nekem, 30 nap a felmondási idő de ennek a felére KÖTELES engem felmenteni a munkavégzés alól. Még azt is én döntöm el melyik felére.
Ő meg azt várná el hogy 30 napig végig bemegyek.
Ha ebben a szituban egyszerűen ledolgozom a 30 nap felét, majd felállok és végleg távozok akkor mi van?
Minden jogom megvan hozzá (ld Mt)
"NEM, a munkaadó NEM KÖTELES felmenteni a felmondási idö fele alól,"
Khm
Madárka...
"A munkaviszony megszüntetése
5.2.7. Felmondási idő
5.2.7.3. A munkavégzés alóli felmentés – felmentési idő
Ha a munkáltató mond fel, a munkavállalót az Mt. 70. § (1) bekezdése szerint legalább a felmondási idő felére fel kell menteni a munkavégzés alól. A felmentési idő célja, hogy a munkavállalónak legyen lehetősége felkészülni a munkaviszony megszűnésére, és megkezdhesse az álláskeresést. A munkavállaló felmentési idejének meghatározása során a töredéknapot egész napként kell figyelembe venni.
Az Mt. 70. § (2) bekezdése előírja, hogy a munkavállalót a munkavégzés alól a kívánságának megfelelően – de legfeljebb két részletben – kell felmenteni"
Napi troll kérdés, egyetértek.
Kérdező
Beteszed a törvényt, előre leírod hogy ez azt jelenti amit te gondolsz és így kell legyen, akkor mégis mi a fenének írtad ki a kérdést?
Szerinted így kell történjen akkor csináld így! Fordulj ügyvédhez vagy keress jogi segítséget és ennyi.
Mintha kiírnál egy kérdést arról, hogy te a mákos tésztát szereted a legjobban mert az a kaja a legjobb, tényleg a mákos tészta-e a te kedvenc kajád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!