Családsegítős hölgy rám szállt, tanács?
Röviden próbálom.
Gyerekkoromba intézetbe kerültem, ez a nő juttatott be oda.
Nehéz körülmények közt nőttem fel. De kajánk mindíg volt. Kijárt a családsegítő apám pedig összeveszett vele rendesen. (Majdnem megverte)
Ennek már 7-8éve. Azóta leérettségiztem, jogsit tettem, családot alapítottam vállalkozásom lett. Most vissza költöztem a szülői házba ami 8éve üres és szétlopták meg nem szép állapotú, de statikailag rendben van.
1hónapja kezdtem a felújítást kb.
Áram,víz vissza magában milliós tétel volt. Ezen felül is sok költeni valóm volt, bútorok háztartási eszközök stb.. kijött a védőnő és látta a félbehagyott munkáimat.
Sajnos nem szép rendben volt minden, de nem értett hozzá és szólt a családsegítőnek. Pont ennek a nőnek akivel nem vagyunk jó viszonyban. Mire kijöttek a munkáim nagyrésze be is volt fejezve. És csak lesett a védőnő, és el is szégyelte magát hogy nem hitt nekem hogy pár napos munka !
De nem is az a gond . 22éves vagyok és egyszerűen nem fogják fel hogy nem az a színt vagyok mint 13évesen. A családsegítős pedig kiakar járni és olyan papírt hozott hogy bevan szakadva a mennyezet meg kivan dőlve a fal meg nincs fűtés. Ez nonszensz. A védőnő a félmunkákat látta. Egyik falat kivertem, hogy oda tegyem a bejárati ajtót. A mennyezet nincs leszakadva csak egy falat egybe nyitottam és felette állmennyezetet akartam és nem akartam bevakolni a menyót. Fűtés pedig klímával lesz. Ha odajutok. Na ezt velük le is beszéltem de csak kiakar járni a családsegítős, nem jó hangvétellel próbált mindenbe szószerint belekötni. Mint egy gyerekkel próbált velem beszélni. Már megértem apám miért akarta megverni. Pedig egy ellenségem sincs mindenkivel jól kijövök pláne hivatalos személyekkel. Nem bennem van a hiba. Hanem ebbe a nőbe ez a gyűlölet. Keresztbe akar tenni, pláne hogy látja hogy sikeres vagyok. Akárhogy hangzik ez, de ez így van.
Nonszensz. Mit tudna segíteni mnt családsegítő. Ha jól tudom segítenek szegényeknek kérvényeket benyújtani meg segélyeket elintézni, étkeztetést stb.
Nekem semmi segély nem kell. Van pénzem. Amúgy is pénzügyi szakmám van. Mit tudna ő mondani amit én nem tudok. Meg a házba bele kötni mikor én vagyok aki hozzà is ért?
Folyamatosan fényképezd, ahogy haladsz a felújítással!
A gyereket is, ahogy eteted, játszik, öltözteted, stb. Legyen bizonyíték, hogy ápolt, normális körülmények között neveled!
Ha nem hagy fel a zaklatással, akkor fordulj a főnökéhez, végső esetben a jegyzőhöz.
5-ös vagyok.
Leírtad az előzményeket, és szerintem ez úgynevezett utókövetés, hogy mivel a körülményeitek miatt téged kiemeltek a családból, intézetbe kerültél, vajon szükséged van-e segítségre az életvezetésedben.
Megjegyzem, hogy az a tény, hogy volt mit enned, nem elégséges, a kiegyensúlyozott légkör, az ápolt környezet, a megfelelő szülői gondoskodás ( tanulás, ruházkodás, ápoltság, stb.) , hogy a szülő dolgoznak-e, nem alkoholisták, stb., együttes szempontok a családból való kiemelésnél.
A segítség felajánlása és a zaklatás között óriási a különbség.
Őszintén beszélj a családgondozóval, hogy nincs szükséged a segítségükre. Megteremted a gyereknek a megfelelő környezetet, most azon dolgozol. Nem adtál okot erre a különleges figyelemre. Ha problémád lenne, majd jelentkezel.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat.
Sajnos nagyon személyeskedő volt.
Nagyon ideges lettem. Minek jöttem vissza? Ha ennyira jól ment nektek ott miért jöttél vissza? Itt nagyon ideges lettem, hogy gondolja hogy a saját házamba megkérdezi ezt. Meg
Spekulált, hogy biztos nem jöttem jól ki a barátnőm szüleivel és akkor eljöttünk inkább ide meg ilyen spekulációkat gyártott..
Mondom micsoda ? Ezt meg honnan szülte.. badarság.
Pénzügyi helyzetemről kérdezett, megmondtam neki. Elhinni nem akarta. Megkellett mutatnom neki. Meg már az felidegesített hogy egy szó nélkül bejöttek a házamba. És fenhangon még ő kezdte az egész beszélgetést a saját házamban majdnem hogy kiabált velem.
Én ha megyek valahova nem megyek ne más házába hiába nyitva a kapu.
Aztán még ilyen csúnyán beszélni.
Hiába egész vegig mondtam neki hogy hozzám ne jöjjön, mert van pénzem, munkám, fürdőszoba, hideg-meleg víz,
van külön szoba a lányomnak
rengeteg játék. Mindennap húst eszünk stb. Sőt átlag talán feletti életet élünk. Ahol élünk kisvárosban vannak ismerőseim akiknél 3gyerek és kisebb rosszabb házban élnek.
Nem is egy. És én még csak most jöttem ide. Hetente más arca van a háznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!