Megbüntethetnek azért, ha a REpont automatába olyan nem visszaváltós palackot helyezek, amire visszaváltós palack vonalkódja van ráragasztva?
Jogosulatlan haszonszerzés céljából mást tévedésbe ejtesz.
Csalás.
De a #2-es válaszomban éppen erre céloztam. Ha teszem azt a gyártó vagy a bolt hibázik, és téves vonalkód kerül a palackra, vagy a gyerek otthon szórakozásból átragasztgatja a vonalkódokat, akkor én jóhiszeműen abban a tudatban dobom be az automatába, hogy ha az visszaveszi, akkor én ezzel segítek az újrahasznosításban és visszakapom az elköltött 50 forintomat. Tehát nem a jogosulatlan haszonszerzés a cél, mert nem is tudok a hibáról. És ezt írtam, hogy azt soha senki nem fogja kideríteni, hogy a vonalkódot ki mikor hol és hogyan cserélte ki, és hogy ezzel kinek milyen célja volt.
Nyilván ha valaki rendszerszinten műveli, ahogy a #3-as ajánlotta, az egyértelmű csalás, de a kérdésből kiindulva nem erről van szó, hanem 1-1 palackról, amin gyakorlatilag hibás vonalkód van, ezért visszaveszi a gép.
Azért írtam a használati szabályzatot, mert abban lehet hogy benne van hogy a felhasználónak kell megbizonyosodnia a palack valós vonalkódjáról, csomagolásáról, vagy valami ilyesmi, tehát a felelősséget "hiba" esetén is a felhasználóra hárítja. De még ha benne is van, nem tudják emiatt se megbüntetni, se kizárni a felhasználót.
De valóban, a tisztánlátás miatt tisztázandó, hogy ha valaki rendszerszinten, kifejezetten az automata átverésére készít hames palackokat, az csalás. Ha havi egyszer véleten bedobsz egy oda nem való palackot, de valamiért mégis beveszi a gép, abból semmi bajod nem lesz.
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás: [link]
A tévedés büntethetőséget kizáró ok, tehát ha valaki nem maga ragasztja át, nem is tud róla, akkor az nem büntethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!