Mit várnak az emberek a börtönben?
Benne vagyok facebokoon egy börtönös csoportban ( anyagot kerestem a blogomra ).
Semmi másból nem áll a csoport ,csak abból hogy szidalmazzak a csaladtagok a börtönöket és az ellátást.
Aki börtönbe kerül, főleg erőszakosabb cselekmény miatt ,az mit vár? Szállódaba kerül?
#9-nek:
Amelyik "szállodázik" itt, azt beraknám egy napra a pécsi börtönbe.
40 fokban, mivel az "ablakok" egy vékony csíkból állnak, kb 3 méter magasan, ezért szellőzés nélküli, kb 20 nm-es zárkák, 8 darab, HÁROMSZINTES ággyal, vagyis 24 emberrel.
Kérdezőnek:
Ha még kell anyag, akkor olvasd el Stohl-tól a "Bötönpokol"-t, majd írj rám privátban.
A szenzáció-hajhászás miatt írt pár b'romságot is, ezeket szívesen kiigazítom neked. De nagy része igaz.
Azoknak, akik még nem ismernek:
Kb 95-től 2005-ig 14-szeresen büntetett előéletet sikerült összehoznom, összesen 6 év 9 honappal.
Pécs, Bernátkút, Sándorháza, a Bp-i gyűjtő "A", és "B" is.
#18-nak:
De azért azt nem hiszem, hogy tízmilliós nagyságrendű károkat okoztál akkoriban. Fiatal voltam, és majdnem hogy szó szerint kihívást intéztem a zsaruk ellen. Vagy 10 éven át arról szólt az életem, hogy úgy csináljam meg a durvábbnál-durvább h'lyeségeket, hogy beleröhöghessek a zsaruk képébe.
Vegyük a talán legsikeresebbet:
Betörtünk egy SPAR-ba, akkoriban a biztosítók még nem szabták feltételül a riasztót, ezért szinte egyikben sem volt.
Csúnyán kiürítettük. Két nap múlva ismét, UGYANAZT a SPAR-t.
Pár nap múlva ismét "motoszkált a kisördög" bennem. Mekkora pofátlanság lenne egy hét alatt, háromszor! Este odamentünk walkie-talkie-kal, mert akkoriban a mobil még igencsak luxus volt. Észre is vettem a két háztömbbel odébb lévő parkolóban a rendőrkocsit, benne a két zsaruval. CB-ztem a haveromnak, és tipliztünk. Három napig tartottak ki, negyedik nap már sehol-senki. Természetesen megint kipucoltuk. Harmadszor.
A következő egy hét múlva történt. Rendszeresen figyeltük éjszaka a prakolót, most már volt annyi eszük hogy nem "villogós", vagy más néven "RB"-s kocsiból figyeltek, hanem sima Golf-ból. Persze mit vársz a rendőröktől? BIT-es rendszámúval ültek be. 🤣 Be sem kellett mennem a parkolóba, elég volt előtte elmenni hogy lássam. Amikor megunták, jöhetett a negyedik "attack".
Most már komolyabb hozzáállásra számítottam, ezért óvatosságból már zárás előtt odamentünk. Figyeltem a hátsó kijáratot, amin záráskor jött ki az üzletvezető, hogy lássam, nem -e marad bent rendőr? Egy rugóra járt az agyunk, láttam ahogy elköszön a rendőrtől és bezárja a boltot. Ezt egy hétig játszották, utána egy hétig kocsiból figyeltek, majd megnyugodtak. Hiba volt. Következett az ötödik kipucolás.
Ezután már kezdtem kicsit aggódni hogy összeszedik az eszüket, de a szerencse a kezünkre játszott. Két balfax szintén megpróbált betörni időközben, akiket persze elkaptak. Bent összefutottunk, és mesélte hogy xarrá verték őket, mert azt hitték hogy ők a sorozat-betörők, akik xopatják a zsarukat! Szétröhögtem a fejem.
Emiatt a két balek miatt amikor mentünk terep-szemlézni, nem voltak zsaruk. Azt hitték hogy vége. Tévedtek. Bár én már paráztam. Biztos voltam benne hogy ezt a sorozatot nem hagyják annyiban, és csak mi nem vettük észre hogy hol lapulnak. De nagyon csábító volt a gondolat, hogy 19-re lapot kérjek. Engem nem a százezres értékek izgattak, hanem a játék élvezete. A két lúzernek köszönhetően a hatodik is gond nélkül sikerült.
Ekkor bevetettek egy olyan módszert, amire nem gondoltam, és kivédeni sem lehetett.Minden órában kiment egy járőr-páros, két parkolóval odébb lerakták a kocsit, majd gyalogosan körbesétálták az üzletet. Épp dolgoztam a bejutáson, amikor a pofánkba világítva kívánta "Jó estét"-et.
De ez csak egy nagyon vékony szelete az akkori "tortámnak". Ennek a bulinak majdnem 20 milla lett a végösszege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!