Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A tapizás is szexuális dologna...

A tapizás is szexuális dolognak minősül?

Figyelt kérdés

Ma hátulról megfogtak, eléggé ideges is lettem, elmondtam a húgomnak és ő szerinte ez szexualitásnak minősül

Szerintetek is?

2024. júl. 23. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Egy szó kimaradt, csak körülírtad: szexuális zaklatás. Ez viszont nem jogi fogalom, ott szexuális kényszerítés a neve:

"Btk. 196. § (1) Aki mást szexuális cselekményre vagy annak eltűrésére kényszerít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a szexuális kényszerítést

a) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére,

b) a hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve

követi el.

(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a szexuális kényszerítést tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére követik el."

Itt "szexuális cselekmény" az elkövetett magatartás, amit szintén definiálnak: "a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul;"

Simán tehetsz feljelentést, vagy rendőrt hívhattál volna.

2024. júl. 23. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Senkinek sincs joga akaratod ellenére tapizni, fogdosni.
2024. júl. 23. 13:28
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Miben merült ki a fogdosás? Napjainkban ez túl van dimenzionálva, amit nehezen tudok elfogadni. A mindennapi életben teljesen természetes, hogy hozzáérünk egymáshoz. Az még nem fogdosás, tapizás. Vagy popsidat simogatta, melleidet fogdosta?
2024. júl. 23. 13:36
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
3: azért ha mondjuk egy idegen hátulról csak úgy átölel, az nem elfogadható, akkor sem, ha nem a mellem, fenekem fogta meg.
2024. júl. 23. 13:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem is állítottam ilyent. De életem első hatvan évében, ha mondjuk két ember között kellett átfúrnom magamat, és egy pillanatra hozzáértem valamelyik hátához, hogy Bocs! Szabad!, az nem volt megbocsáthatatlan bűn.
2024. júl. 23. 13:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5: Az nyilván nem, de itt nem ilyenről írt a kérdező.
2024. júl. 23. 13:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki segítségét! :)
2024. júl. 23. 13:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Még ha kicsit pontatlan is a kérdés, nehéz elképzelni, hogy egy jelentéktelen mozdulat háborította volna fel és írt volna ki kérdést róla. Mindenki más ugyanarra gondol belőle, hogy megfogdosták, és ha hátulról akkor a seggét, a beleegyezése nélkül.

Egy fenékre csapásnak is volt már ilyen következménye:

[link]

2024. júl. 23. 13:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem rosszból, de erre tényleg van jogi fogalom? Van lehetőség jogi intézkedésre?
2024. júl. 23. 14:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha pl akaratod ellenére valaki megfogja a feneked, combod közé nyúl, megsimogat, az szexuális zaklatás és bűncselekmény....

Más kérdés, hogy gyakran nagyon nehéz bizonyítani....

2024. júl. 23. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!