Egyesek miért szeretik abúzálni a terhes nőket?
Feleségem terhes.
AMióta kerekedik a pocakja, rendszeresen megjegyzéseket tesznek a testére és fogdossák.
Persze, nem az utcán vadidegenek (bár éppenséggel egyszer még erre is volt példa) hanem pl olyan kollégák akiknek kb még a nevét sem tudja.
Megállítják a folyosón és elezdik mondani, hogy milyen nagy vagy épp milyen kicsi a pocakja. Aztán minden figylemeztetés nélkül megfogják a hasát.
Aztán amikor kikéri magának, hogy esssetleg ne tegyenek megjegyzéseket a testére, meg lecsapja a nyulkáló kezeket, elhátrál, rákiált, akkor ők vannak kiakadva.
"naa, mutasd magad"
"hú, milyen nagy pocakod van"
Ilyenek. Őszintén.. ti mikor mondtatok ilyeneket nőknek? Mert ez szerintem ritka nagy parasztság. A fogdosás meg.. hát... én nem is értem kinek jut eszébe:D
Szinte 100%-ban nőkről van szó, a férfiak gyanítom tudják, hogy nem illik megjegyzéseket tenni eg ynő testére meg engedély nélkül fogdosni:D
De banyek... elvileg érett, felnőtt nők. Ráadásul volt aki belátta, hogy hát amúgy tökre megérti, hogy ez páromat zavarja. És valószínűleg amikor ő volt terhes, ő is átesett ezen. Most mégis cisnálja.
Mmmmmmmiért?
Nem tudom, miért van ez, nekem ezek váltak be:
- Anyósom új férje megpróbálta felhúzni a nyári ruhám, hogy puszilgassa a hasam. Próbáltam elmenekülni, de nem tudtam, ezért olyan pofont lekentem neki, hogy az órám üvege berepedt. Nagyon meglepődött ő is, meg az anyós is, azóta a vállamra se teszik a kezüket.
- Nagymama korú kolléganő kergetett kb végig az irodában, hogy ő márpedig érezni akarja, hogy rugdos, mert neki milyen szép emlékeket hozna fel. Nem értett a nemből, így azt mondtam, hogy ugyanannyi ideig fogja a párom farkát is simogatni, ameddig a hasamat. A párom két irodával odébb dolgozik, úgyhogy nagyon hamar leállt a mama.
- Az egyik barátnőm anyja nekiállt velem kiabálni, mert nem húztam fel a pólóm, hogy lássa a hasam. Neki a barátnőm szólt, hogy úgy viselkedsz, mint valami perverz. Ő ettől hagyta abba.
Ha vadidegen jönne oda, lefújnám paprikasprayvel.
"Persze, nem az utcán vadidegenek (bár éppenséggel egyszer még erre is volt példa) hanem pl olyan kollégák akiknek kb még a nevét sem tudja.
Megállítják a folyosón és elezdik mondani, hogy milyen nagy vagy épp milyen kicsi a pocakja. Aztán minden figylemeztetés nélkül megfogják a hasát."
Kicsit kamu szagúnak tűnik ez a kérdés, mert ha valaki terhes, az elmegy gyesre, nem? Akkor mit keresne a munkahelyén? Ezt fejtsd már ki egy kicsit nekem. Utána válaszolok normálisan is. :D
Hármas, összevissza beszélsz.
A gyes alapból szülés után jár, de aki dolgozik, annak szülés után jár csed és gyed is. Egyébként a szülési szabadság a 8. hónaptól vehető igénybe, addig az embernek dolgoznia kell terhesen is, hacsak nem veszélyeztetett terhes, vagy nincs felmentése, mert a munkahelye veszélyeztetné a terhességet.
Próbáltál okos lenni, de nem jött össze.
3as, a GYES konkrétan 2 évvel a gyerek születése után kezdődik:D Gyerek születésétől első fél év CSED, aztán másfél évig GYED, 2 éves kora után GYES.
A süzlés előtt ami van az túgy hívják, hogy szabadság meg táppénz.
Márciusban fog szülni, annyi a terv, hogy januárban már nem megy vissza dolgozni.
De amúgy a válaszok alapján látszik, hogy csak az hiszi el, hog yigaz, aki átesett ezen:D Mondjuk ha nekem mondják anno, hogy a terhesekkel így bánnak, én se hitem volna el feltétlen. Egyszerűen nonszensz.
6-7, köszi a válaszokat:) Azért akkor van remény, hogy ez nem mindenhol így megy:D
Egyébként 20-30 éveseknek alig jutott eszébe, az is inkább baráti körön belül volt. Ez az egész fogdosósdi megjegyzésesdi inkább az 50-60as korosztályra jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!