Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehet az új szomszéd a...

Mit tehet az új szomszéd a nyárfáink ellen?

Figyelt kérdés
Új szomszédunk van. Felhívta a fegyelmemet, hogy a kert végében lévő nyárfáink (30 m magasak) veszélyeztetik a háza biztonságát. Mondtam, hogy a biztosításom 10 millió forint felelősséget vállal ilyen esetben. Nem, ő ki akarja vágattatni velem. Én pedig nem vágom ki. Mondta, hogy én őt még nem ismerem, de meg fogja nekem mutatni, hogy az ki lesz vágva.
júl. 22. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Nagyobb gyökér, mint a fáké.
júl. 22. 17:27
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Bejelenti, az önkormányzatnak. Szakértők kimennek, és eldöntik, hogy tényleg veszélyesek-e a fáid. Ha igen akkor ki kell vágnod.
júl. 22. 17:30
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Vagy kivágja az önkormány, csak úgy sokkal többe fog kerülni.
júl. 22. 17:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Utána lehet nézni, le van írva, különböző növények, nagyság szerint, hány méterre lehetnek a szomszéd épületétől. Nincs betartva biztosítód sem fizeti ki a kárt. Vagy is, nem tettél meg mindent a kár megelőzésére. Ez olyan, elmész otthonról, mindent nyitva hagysz és kirámolnak, akkor sem fizet. Mivel nem tettél meg minden tőled telhetőt, hogy ne történjen meg.
júl. 22. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:
31%
Ebben az országban van egy rakás barom, akik a sivár üres telket, a tujasort és a füvesitést tekintik parknak. Te ne légy ilyen, és kérlek add át az üzenetemet a szomszédodnak, hogy büdös parasztnak tartom a szar izlésével.
júl. 22. 17:54
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

Nem teljesen értem a logikát, ezekszerint minden fát ami egy szomszéd ház hatósugarában van (mert hát igen, a fák akár 20 méterre is megnőnek) ki kell vágatni vagy mi?

Akkor egyetlen fa se lenne sehol, max ilyen tanyákon.

Egyébként őnála be van tartva hogy a ház csak x méterre lehet a kerítéstől, magasság, beépítettség stb? Mert ha nem, akkor lehet menni ezzel is az önkormányzathoz. Neked kivágjáka fádat, neki meg ledózerolják a házát :D

júl. 22. 17:59
 7/11 A kérdező kommentje:
A fák 1970 óta ott vannak. A háza 1984-ben lett építve úgy, hogy 5 méterre lesz a kerítéstől. De csak 2 méterre van. Aki építette a házat, már meghalt.
júl. 22. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Majd a szakértő megmondja, hogy mit kell tenni.

júl. 22. 18:07
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

Na hát akkor meg is van a probléma forrása és egyben a megoldás is.

A háza szabálytalan, le kell sajnos ilyen esetben bontatni.

Ha el akarja kerülni a bontást és az ezzel járó költségeket, jobb ha k .ssban marad.

Nálunk 79 éves öreg néninek bontatták le a házát amikor megvette a szomszéd telket a nagytőkés beruházó. Szabály-szabály mondták.

Ilyen esetben mindig bontás lesz belőle, ha sokat pattog

júl. 22. 18:15
 10/11 DK-s ***** válasza:
77%

Előzd meg a "kedves" szomszédot, és te magad kezd intézkedni. Ki tudja, milyen sógor-koma kapcsolatokkal rendelkezik.

Keresd meg a katasztrófavédelmet, mondd el nekik is a sztorit, és kérdezd meg hogy mit lehet tenni a fák ellenőriztetése céljából.

Ez szerintem teljesen az ő "asztaluk" lesz akkor is, ha a szomszéd kezd el nyüzsögni.

júl. 22. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!