Boltban vásárolt hibás terméket (maximum) mennyi idő elteltével tudom visszavinni kicseréltetni vagy az árát visszaigényelni?
Konyhai eszközről lenne szó. Rozsdamentes anyagból van de a mosogatás utáni eltörlésnél megfogja a konyharuhát, szürke lesz. Nem tudom hogy mi okozhatja, de ilyet rozsdamentes acél nem csinál többszöri elmosásra sem!
A blokk természetesen megvan, 5 nap telt el a vásárlás óta.
Inkább ár visszaigénylést szeretnék mert ezek után nem nagyon bízok meg bennük!
A rozsdamentes acél (inox) egy acél+króm ötvözet.
A külseje csillog (gondolom a krómtól), de hogy a belseje miért matt, szürkés, koromszerű: az rejtély!
#11 Nem attól csillog, hanem mert szépen van polírozva.
A vas még krómmal ötvözve is alapból sötétszürke, persze a króm arányától függően más és más.
Ezeken a képeken láthatod, hogy inkább sötétszürkések a termékek:
Itt meg, hogy a polírozástól lesz szép fényes:
https://www.youtube.com/watch?v=WRHY64qsi5c
Persze mindig ott van lehetőségként, hogy a gyártó szimplán hazudott és egy olcsó termékre ráírták, hogy rozsdamentes és ennyi. Én is úgy vettem az edényszárítót, hogy "rozsdamentes acél" aztán valójában szinte azonnal elkezdett rozsdásodni a csatlakozási pontjain, mert nem anyagában rozsdamentes csak van rajta egy ilyen bevonat ami ott az illesztéseknél egyből meg is sérült.
Hát ha megfogja a konyharuhát, az valószínűleg az ételbe is belemegy.
Ha nincs 10 E az értéke, akkor nem vonatkozik rá garancia. Viszont kellékszavatosság vonatkozik.
Mielőbb vidd vissza, és próbálkozz.
12. Na köszi, valami ilyesmihez tudnám hasonlítani a belsejét, bár ugye az árnyéktól is függ, ha nem vetül rá a fény.
"a polírozástól lesz szép fényes"
Én is erre gondoltam, hát annyit csináltam hogy vettem a dörzsi szivacsot, rányomtam fogkrémet és elkezdtem durván suvickolni!
Gyerekek, az a MOCSOK ami kijött belőle!! 😱
Vagy 4-szer végigmentem rajta, folyamatosan kinyomogatva a szivacsot, elöblítve, újra fogkrém...
Hát sokkal fényesebb lett a belseje, most már nem árad belőle a koszos lé, ha dörzsölöm se!
Még egy párszor azért végigmegyek rajta!
Amúgy a fogkrém remek polírozó anyag, annak idején LED/LCD TV-k szervizelésével foglalkoztam, ott a políranyag hasonló volt, rá kellett nyomni és polírkorongozni mert karcosak voltak a talpak, gyönyörűen helyre lehetett hozni, de azért volt meló vele!
Köszi a válaszokat! ✋
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!