Boltban vásárolt hibás terméket (maximum) mennyi idő elteltével tudom visszavinni kicseréltetni vagy az árát visszaigényelni?
Konyhai eszközről lenne szó. Rozsdamentes anyagból van de a mosogatás utáni eltörlésnél megfogja a konyharuhát, szürke lesz. Nem tudom hogy mi okozhatja, de ilyet rozsdamentes acél nem csinál többszöri elmosásra sem!
A blokk természetesen megvan, 5 nap telt el a vásárlás óta.
Inkább ár visszaigénylést szeretnék mert ezek után nem nagyon bízok meg bennük!
Nem rozsdamentes? Szerinted miért? A külsejével semmi baj, a belseje olyan mintha ilyen koszos-kormos lenne.
Rozsdamentes acélként volt meghirdetve. Innentől kezdve...
"ilyet csak hibás termék esetén csinálnak és a leírtak alapján a nálad lévő termék nem hibás max. nem rozsdamentes acélból van"
És az nem hibás? Szerinted az nem hibás hogy egy esetlegesen nem rozsdamentes vagy rossz minőségű fémanyagban ételek/italok készülnek amiket más esetleg elfogyaszt?
Amikor az anyaga rozsdamentes acélként volt meghirdetve?
Nem mellékesen vendéglátói cucc!
Nem, még egyszer leírom, hogy nem hibás! A termék működik és minden bizonnyal használni is lehet rendeltetés szerűen.
Amelyik anyag nincs betiltva és árulhatnak abból készült eszközt az nem lehet káros az egészségre.
Igen sok ilyen termék van amit így hirdetnek, hogy rozsdamentes acél, de nem az, ez csalás, de te nem tudsz ellene tenni semmit, legközelebb jobban megnézed mit veszel, általában látszik ha ócska a cucc vagy éppen a súlya is árulkodó.
Kérdező, lehet, hogy igazad van, de egyrészt 10000Ft alatt nem igazán van garancia a termékekre, másrészt ahogy más is írta, itt nem hibáról van szó ami miatt a bolt vissza kellene vegye a terméket.
Ha mondjuk szétesett volna vagy a pirosra festett nyeléről lekopik a festék az első mosogatáskor, azzal egyértelműen mehettél volna vissza. Sajnos ezt, hogy "a mosogatás utáni eltörlésnél megfogja a konyharuhát, szürke lesz" nem fogják hibás termékként elfogadni és visszavenni.
Ismétlem, hiába van igazad, ez nem a helyzet amikor ezt érvényesíteni is tudod majd.
Ha valóban látható rozsda jelenne meg rajta akkor már egyértelmű lenne, hogy a rozsdamentesnek eladott termék nem rozsdamentes. Talán ne törölgesd el mosogatás után és akkor kiderül, hogy megjelenik-e rajta valóban rozsdafolt vagy sem.
Értem!
És szerintetek mi lehet ez a koszos-kormos anyag a "rozsdamentes" eszköz belsejében (mosogatás után)?
"Talán ne törölgesd el mosogatás után és akkor kiderül, hogy megjelenik-e rajta valóban rozsdafolt vagy sem."
Igen, köszi a tippet!
Kérdező, ezen az oldalon részletesen le van írva ami itt kell.
"A termék 3 napon belül meghibásodott, mit tehetek?
A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben felsorolt kötelező jótállás alá tartozó termékek vonatkozásában a fogyasztót 3 munkanapon (a szombat és a vasárnap munkaszüneti napnak számít, függetlenül attól, hogy esetlegesen a kereskedő akkor is nyitva tart!) belül érvényesítheti csereigényét a rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba esetén. Fontos tudni, hogy egyéb termékek esetén ilyen jellegű „cseregarancia” nem illeti meg a fogyasztót!"
"Mikor beszélhetünk hibás teljesítésről?
A teljesítés hibás, ha a termék a teljesítés idején nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak."
" kötelezett (az eladó) a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik, ezt hívjuk kellékszavatosságnak vagy szavatosságnak. Tehát amennyiben a megvásárolt termék hibás vagy a hiba a használat során később jelentkezik, akkor az EU valamennyi tagállamára vonatkozó egységes szabályozás, az 1999/44/EK irányelv alapján fogyasztó a fogyasztási cikk átadásától számított két éven belül élhet szavatossági jogaival. Magyarországon a szavatossággal kapcsolatos szabályozás a Polgári Törvénykönyvben található."
Azonban ahogy írtuk, ezt nem biztos hogy érvényesíteni tudod ennél a terméknél.
Köszi!
Ahogy olvasom itt minőségi kifogásról lenne szó.
Hát nem tudom, lehet hogy elengedem ezt a dolgot!
Amúgy már volt rá precedens hogy sokkal drágább eszközöknek vissza tudtam kérni az árát, igaz 3 napon belül. Ebben az esetben ez már OFF!
Majd lehet hogy átdörzsölöm a belsejét valamilyen finom csiszolópapírral vagy fogkrémmel, az polírozóanyagként is működik!
Más ötletem nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!