Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem tiltják be közterüle...

Miért nem tiltják be közterületen a kihangosított telefon/messenger beszélgetést?

Figyelt kérdés
Nem drága a fülhallgató.
2024. júl. 16. 14:24
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"Vegyél vissza!"

Mert mi lesz? Odaállsz mellém a buszon, kihangosítva telefonálni?

Az értelmezésitudatlanságos kritikám meg JOGOS (!!!!), úgyhogy nem parancsolgatsz, hanem önkritikát gyakorolsz, és veszel egy k....durva fülhallgatót.

2024. júl. 17. 12:55
 32/38 bazaltkaroly ***** válasza:

Jaj, de jót nevetek. Ennyire még nem láttam elfajulni egy kérdést. :D

Amúgy, hogy válaszoljak. Olyan apróság ez a dolog, hogy nem érdemes vele foglalkozni. Valóban kellemetlen, de egyszerűen nincs senkinek az érdemében betiltani. Esetleg petíciót lehet írni a közlekedési vállalatnak, hogy vegyék be a szabályzatukba, hogy a buszon elektronikus hangkibocsájtó eszközzel zavarni másokat tilos, és a zajongó azonnali lekényszerítését, esetleg kisebb pénzbüntetést von maga után. De ha sikerül is, ezzel is lesz a bökkenő. Például hogy, ki fogja betartatni? A buszsofőr, szól érte, de ha nem akar leállni szájkaratézni (esetleg valódi karatézni) akkor inkább figyelmen kívül hagyja arra a pár megállóra. Vagy ha mégis, akkor a rendőrre kell majd várni, mert a buszsofőr nem dobhatja le, és akkor pedig megjelenne itt egy kérdés, ami úgy szól, "Miért nem tiltsuk be, hogy megálljon a busz, amikor valakit le kel zavarni?".

Közterületen még rosszabb, mert még nehezebb lenne ezeket szankcionálni, annyira meg nem nagy bűn, hogy bilincsben vigyék el az embert. Ráadásul a rendőrök néha a súlyosabb kihágásokért nem mozdulnak. Láttam már olyat, hogy füvező csapat mellet mentek el szemrebbenés nélkül, szinte az arcukba fújhatták volna a füstöt, akkor sem reagáltak volna.

Amúgy is, előbb a valódi büntetendő dolgokat kéne szabályozni.

2024. júl. 17. 13:09
 33/38 anonim ***** válasza:

Te megőrültél!

2024. júl. 17. 13:15
 34/38 A kérdező kommentje:

Mert azt mondtam hogy vegyél fülhallgatót? Mi ezzel a baj? Nekem is van. Közösségi együttélés, jelen esetben közösségi közlekedés etikáját nem ismered? Alapnak kéne lennie.

2024. júl. 17. 13:18
 35/38 anonim ***** válasza:

Tippeket várnék hogy mik a legirritálóbb zenék.

Eddig nem kihangosítóztam de mostmár elkezdem.

[link]

Ezek mind.

2024. júl. 17. 13:40
 36/38 A kérdező kommentje:
Na ezek jók, ezeket kihangosíthatod! :D Tizenévesen imádtam a metált, legalább nosztalgiázok kicsit. :D
2024. júl. 17. 15:34
 37/38 anonim ***** válasza:

Tartom: Kötelezni kéne az értelmezéstudaltanokat 8 év általános iskolára.

Sőt emelek: Akik bepróbálkozásból tettetik az értelmezéstudatlant vagy félremagyarázásból, hogy de amúgy nem azok, azokat pedig 8 év kisegítő iskolára kéne kötelezni, hogy legközelebb kétszer is meggondolják ezt.

2024. júl. 18. 10:00
 38/38 anonim ***** válasza:

Vannak közösségi együttélési szabályok, amit be kell tartani. Pl. ha utazol a buszon, nem hangosítod ki a videóhívásaidat, mert senkit nem érdekel. Ha meg szólnak hogy légyszives ezt ne, akkor nem reagálsz vissza, hogy "mit ugatsz be, száljunk le azt játszuk le k*cs*g" hanem előveszed azt a k***a fülhallgatót és bedugod a retkes dobhártyádba.

Hasonló a közösségi étkezésnél, hogy nem csámcsogunk az asztalnál, ha pedig meg kér valaki, akkor nem kihívod a hóra, hanem befogod a p*fádat és eszel normálisan, vagy pedig nem csodálkozol ha az ótvaros hisztis visszareagálásodra olyan állast kapsz, hogy szájzárad lesz.

aug. 26. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!