Ha a tulaj fel akarja bontani az ingatlan szerződést akkor van olyan gyakorlat, hogy olyankor kétszer annyi kaució jár vissza?
Ha fel akarja mondani akkor miféle együttműködésről beszélhetunk?
A szomszédok részéről pedig nincs rám panasz, rá viszont igen.
Határozott idejű szerződést csakis olyan indokkal mondhat fel a tulaj, ha veled valamilyen probléma van, pl. kárt teszel az ingatlanban, vagy nem fizetsz, vagy az említett együttélési képtelenség, stb.
Neked annyi lehetőséged van, hogy nem költözöl ki, hanem lelakod az időt, és szükség esetén bíróságra viszed az ügyet. (Ez mondjuk pénzbe kerül, és nem is reális, mert egy éven túl fog tárgyalásra kerülni a sor. De a tulajtól csakis úgy kaphatsz pénzt, ha bizonyítod, hogy az ő lakása helyett csak drágábban tudtál nagy hirtelen lakást találni, és a különbözetet meg a költözésből adódó egyéb költségeket elperelheted tőle.)
Ez azért érdekes kérdés mert ha jól értem a bíróság biraljatja felül azt is hogy a tulaj indoka jogos e...
Legalábbis én magam nem tartom valószínűnek hogy csak úgy lemondás alapján kitalálhat bármit ami esetleg nem is igaz de jól hangzik. Pl. hangoskodtam, miközben ott se voltam.
Még olyasmit is hallottam hogy akkor áll meg legalábbis kell az is hogy előtte írásban felszólítom hogy probléma van velem és hagyjam abba.a
Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!