Belekevertek egy csalásba. Sajnos hülye voltam és nem olvastam át rendesen a szerződést így gyakorlatilag az egész balhét én viszem el. Mi lesz?
Gyakorlatilag úgy működik, hogy édesanyád nyilatkozik, az ingatlanban lévő ingóságok az Ő tulajdona.
Természetesen, ha egy szobabiciklit találnak egy 80 éves asszonynál, akkor ez már annyira nem hihető, de nem is lehetetlen, hiszen előfordulhat, hogy Ő vette Neked. :)
Jó esetben a végrehajtó kizárólag olyan ingóságot foglal le (nem elviszi), ami piacképes, tehát értékesíthető.
Vannak dolgok, amiket még akkor sem foglalhat le, ha Te magad kéred erre. Ezeket a dolgokat a végrehajtási törvény sorolja fel. Közé tartozik a fekhelyed is.
Ha mégis van mit foglalni, akkor azt megteszik, de az adós használatában hagyják. Ritka, amikor nem. Nem értékesítheted (zártörésnek számít és bűncselekmény), és vigyáznod kell az állagára.
Ha a foglalás ellenére sem fizeted ki a tartozást, és nem tudják más módon (bértiltás, inkasszó) behajtani, vagy a behajtása hosszú időt venne igénybe, akkor árverésen értékesítik azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!