Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van az, hogy ugyanolyan...

Miért van az, hogy ugyanolyan kiszerelésben van 50ft-os visszaváltható palackú termék, és olyan is, amit nem lehet visszaváltani? Nem kötelező mostmár a visszaválthatóba való csomagolás bizonyos űrtartalom vagy nemtudommi szerint?

Figyelt kérdés

jún. 28. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Fokozatosan vezetik be.

Végre.

jún. 28. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
25%

Végre?

Kötve hiszem, hogy kicsiny falunk emberei 13 kilométerre fogják hurcolászni. Mert jelenleg ez a helyzet.

De a kérdésre válaszolva, azért, mert fokozatosan vezetik be. Idővel majd már csak visszaváltható palackok lesznek.

jún. 28. 16:43
 3/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
64%
Júliustól már csak visszaváltható kerülhet forgalomba.
jún. 28. 17:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden visszaválthatós üveg 50 ft űrtartalomtól függetlenül.
jún. 28. 17:18
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

A végre azt jelenti, hogy az áőtlag paraszt SEM dobhatja ki konzekvenciák nélkül.

Ez a dij épp azt fedezi, hogy nem túl művelt büdös parasztok végre tegyenek a környezetvédelemért.

Ha pedig nem sikerül nekik, (megértem, mert mindig vannak gyökereek), akkor fiezetnek érte.

jún. 28. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:
15%
Ez csak néphülyítés. Az ötös meg is legelte.
jún. 28. 17:42
 7/10 anonim ***** válasza:
15%
Az ötös mindent meglegel.
jún. 28. 18:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Júliustól? Akkor pont egy nappal előtte sikerült megkérdeznem? Ez a fokozatosan nagyon fokozatos, nekem úgy tűnik 30 év. Nagyon kíváncsi leszek hogy az a július mit jelent? Akkor már nem lehet a boltokban, vagy nem vehetnek olyan készletet? És ezt ki ellenőrzi? Ha 3 hónap múlva is van még a polcon, akkor mondhatják, hogy nekik a raktárban még van 5 tonna készlet, amíg az el nem fogy, addig még ez lesz a polcokon. De nem erre volt a türelmi idő? Én tegnap kérdeztem a boltban, és nem úgy tűnt, mintha tudná, hogy 2 nap múlva már lejár a türelmi idő.
jún. 29. 12:16
 9/10 Justinianus ***** válasza:
54%

A türelmi idő a gyártók regisztrációjára vonatkozott. Eredetileg december 31-ig kellett volna regisztrálniuk, azt sokan megtették, de még többen nem. Aki regisztrált decemberben, már gyárthatta is a visszaválthatós palackot, aki nem, annak június 30-ig kell regisztrálni.

Ami az üzleteket illeti: a 2024. június 30. napjáig forgalomba hozott (a gyártótól az üzlet megvásárolta) termék a kormányrendelet hatálybalépése előtt hatályos rendelkezések alapján forgalmazható.

Azaz a korábbi (nem visszaváltható) csomagolásban lévő termékek árusítása nincs határidőhöz kötve, azok a szavatossági időn belül továbbra is szabadon értékesíthetők. Még több hónapig lehet nem betétdíjas palack a polcon, amennyiben pl. az üzlet raktárában van 5 tonna készlet.

jún. 29. 13:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a 9-es írja bizony.

Például a Hell legtöbb helyen mai napig régi dobozos ( már az én tapasztalatom szerint), de a belvárosban mezei DM már július elején +50 Forintosat árult. Nyilván 1., nem halmozott fel annyit régiből 2., turisták miatt kiemelt, nagy forgalmú üzlet így hamar kipörgött ami volt. Külső kerületben szerintem még novemberben is régi lesz

aug. 8. 00:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!