Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi esély van rá hogy a...

Mennyi esély van rá hogy a fiamat feljelentik?

Figyelt kérdés

A sztori onnan kezdődik, hogy a felettünk lévő lakók rettentően aljas módon viselkednek, de mióta ideköltöztünk eddig(13 éve már) a fiam eltűrte azt hogy hajnali 3-kor ugrálnak, a TV-t direkt nyitott ablaknál bömböltetik kiabálnak és sorolhatnám még.

Pont ma jött egy nem várt alkalom, du. fél 3felé hazajött a fiam kicsit ittasan és lefeküdt pihenni. Erre elkezdtek zajongani a lakók, megelégelte és szólt nekem hogy ő nem bírja fel megy és beszél velük.

Mondtam menj de normálisan beszélj velük, ahogy felért ajtót nyitott a nő, le hallottam hogy beszélgetnek majd erős csapkodásba ment át a társalgásuk és nagyon csúnyán kiabált a nő a fiamra. Ekkor a nő nagyobbik fia neki ment az én fiamnak, és megkérdezte tőle mégis hogy jön ahhoz hogy fel mer jönni becsengetni hogy mi a gond.

A fiam felkapta ezen is a vizet és megverte annyira h a szeme abban a minutumban bekékült. Vége lett ennek a dolognak, lejött hozzám a nő panaszkodni hogy mit csinált az arcával meg az egész fejével a drágalátos fiam(gondolom neki is adott párat)

A nőt megfenyegette a fiam, ha nem tudnak viselkedni és ember módjára élni pokollá teszi, az egész banda életét míg itt laknak.

Kérdem én ha feljelentenének minket önbíráskodás vádjával, érvelhetnénk azzal hogy 13 éve mindennap történik valami az ő részükről?

A fiam 19 éves egyébként.

42/N

2010. okt. 30. 23:06
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Nem volt részeg a gyerek, csak kicsit elengedte magát. De normális ember hogy a fenébe tűrhetné el azt hogy állat módjára vergődjenek a feje felett.

A 13 év alatt mindig ilyesmik történtek mint a mai napon, volt esetenként beázás a falak sarkában, azért a biztosító fizetett így nem láttuk akkora gondnak az ügyet.

2010. okt. 30. 23:37
 12/35 anonim válasza:
100%
Az ilyen kisebb verekedéseket leszarják a zsaruk komolyabb gond nem lesz belőle ÁLTALÁBAN! Drukkolok ne3ktek mert tudom milyen egy elmebeteg szomszéd. Nálunk az alattunk lakóval van gond idegbeteg az egyik lány(többször volt zártosztályon) és van hogy éjjel 2kor annyira üvölt hogy felébredek rá de volt olyan hogy a 3éves lányomat felkeltette lementem csöngetni de nem mertek kijönni. Tuti behúztam volna neki egyet. :D
2010. okt. 30. 23:44
 13/35 anonim ***** válasza:
52%
Mivel délután fél 3-kor zajongtak ma, semmi joga nem volt a fiadnak megverni a szomszédot, tudtommal este 10 és reggel 6 közt van csendháborítás, egyébként nem tehet semmit az ember. Inkább a saját fiad magatartásán kéne elgondolkodnod, 19 évesen, szombat délután még kicsit se legyen ittas a gyerek.
2010. okt. 30. 23:49
 14/35 anonim ***** válasza:
39%
"Du. fél 3felé hazajött a fiam kicsit ittasan és lefeküdt pihenni..." = lefeküdt kipihenni a részegségét. "Erre elkezdtek zajongani a lakók..." - szerintem nem direkt azért kezdtek el zajongani (mi volt az a zajongás?), hogy a részeg fiad részeg álmát zavarják. És még a fiadnak áll feljebb... Szánalmas.
2010. okt. 30. 23:52
 15/35 A kérdező kommentje:

Még mindig tűrhetőbb egy beteg ember, mint hogy 5 legyen de azok totálkárosan :)

Ahogy a fiamat ismerem, biztosak lehetünk benne hogy rendet fog még tenni közöttük mert szavatartó. Rajtuk áll vagy bukik hogy mi lesz a végkimenetel.

Jobb hogy az apja most külföldön dolgozik, mert ő nem hagyta volna még ennyiben sem.

2010. okt. 30. 23:52
 16/35 anonim ***** válasza:
Hát ha feljelentenek önbíráskodás miatt az gáz! Az én párom egyik ismerőse részegen be akarta törni a párom autójának szélvédőjét. Hát még jó hogy ezt nem hagyta annyiban,bevert egyet a pasinak,és kitört az egyik foga. Feljelentette ez kb. három éve történt. Most volt az utolsó tárgyalás,1 év 2 évre felfüggesztve,amit kapott.
2010. okt. 30. 23:53
 17/35 A kérdező kommentje:

Kedves

23.49es

Már nagykorú, nem köthetem oda a székhez, elment meginni a barátjával valamit ez még úgy gondolom ok arra hogy azért tette őket rendbe, mert hogy berúgott volna.

Sajnos nálunk a csendháborítás már elég korán kezdődik és elég későn ér véget, mondhatni 24órás zajban élünk. Vagy abszolút nem ér véget még a 2. napon se, így már érthetőbb az ok nem?

2010. okt. 30. 23:55
 18/35 anonim ***** válasza:
17%
Én is csak gratulálni tudok a fiadhoz, meg ahhoz, hogy véded őt. Azért ne nagyon hangoztassátok, hogy a fiad még jobban el akarja intézni őket, mert ha bármi történik a szomszéddal, ő lesz az első számú gyanúsított. De lehet jobb is lenne, jobb a börtönben egy ilyen közveszélyes alaknak. Bár börtönben... Az én adómból tartanák el őt fejedelmi módon.
2010. okt. 30. 23:59
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a Kérdező és fia idegállapotát, nagyon gáz ha a saját otthonában nincs nyugta az embernek, mikor egy fárasztó nap után hazamész, és aludnál egyet, de nem tudsz :( Iszonyatosan rossz ,ezt csak az tudja, aki élt már ilyen helyzetben.

A verekedést nem tartom "jó ötletnek", de hátha mostantól nyugi lesz!

Anyámnál ilyen a lakás, de nálunk nem a felső lakó a hibás, hanem a födém szigetelése. Minden lehallatszik!!! Ugyanúgy ha anyámnál átfut a lakáson a kislányunk, azt meg az ő alattuk lakó hallja (egyszer fel is jött szombat délután szólni, hogy mi ez a dübörgés, mert ő nem tud aludni... mondtuk, hogy a másfél éves gyerek átszaladt a szobán..)

Ha nem jelentettek fel, vagy ha nem hívtak rendőrt ott azonnal, szerintem nem is lesz belőle semmi, ha mégis, akkor önbíráskodás, és súlyos (vagy könnyű, attól függ 8 napon túl gyógyul-e) testi sértés lesz a vád, és pénzbirság.

2010. okt. 31. 00:00
 20/35 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj, hogy ezt írom, de délutáni zajongásért nincs joga a fiadnak felháborodni. A párom folyamatos 3 műszakban dolgozott, és rendre azokon a reggeleken nyírták a füvet a környéken, mikor ő éjszakából hazaérve lefeküdt aludni, és nem ment verekedni a szomszéddal. Folyamatosan előfordul, hogy zajongnak a szomszédok? Ha ez este 10 után történik, akkor feljelentheted, de én annyira nem javaslom. Inkább meg kellene próbálni beszélni velük. Egy jó darabig még egymás "mellett" kell élnetek velük, ebbe is gondolj bele. Tudnak olyan kis bosszúságokat okozni, amikkel nem jelentheted fel őket, hidd el. Az apja nem hagyta volna ennyiben? Hát az szép. Kár, hogy nincs otthon, talán elkéne egy kis apai szigor..délután hazaesni ittasan.
2010. okt. 31. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!