Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kerdesem: Erdemes e feljelente...

Kerdesem: Erdemes e feljelenteni (tanuk vannak)? Mibe kerul ez nekem? Mennyi arra az esely, hogy penzt latok a dologbol?

Figyelt kérdés

Tenyallas: Ex berlo kikoltozott a lakasbol es koltozeskor kitorte a folyoson levo atjaro ajto uveget, amit nekem kellett megcsinaltatnom. Karom 20. 000 Ft. Fizetni termeszetesen nem hajlando.

Adalek: Azt hallottam,20. 000 Ft. Alatt szabalysertes. Hogy erdemesebb megtenni a fejlentest,20. 000 vs.20. 001 Ft. A kar?

2010. szept. 23. 21:13
 1/6 A kérdező kommentje:
Senki?
2010. szept. 27. 05:20
 2/6 Hortobagyi ***** válasza:

Javaslom hogy csináltassa meg az ajtóüveget.

Előzőleg a biztosítóval konzultáljon. Amennyiben van lakás biztosítása akkor a biztosító kifogja fizetni a kárát.

A feljelentés viszont meggondolandó.

A jogos az elvárás hogy a kárt meg kell téríttetni.

Azonban ha bele gondolunk, egy többfordulós bírósági tárgyalás, sok időráfordítás, ügyvédi költség, esetleg tanúk hiánya, sőt a lakó visszaszól hogy a tulajdonos törte be az üveget. Lehet hogy nagyobb lesz a perköltség mint a kár.

Nem hiszem hogy megérné a strapa, az idegeskedés.

Kímélje magát.

Marad a lakás biztosítás.

2010. szept. 27. 08:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves ember lehetsz

Biztosan sokan szeretnek

2010. szept. 27. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Látod pl erre jó a kaució.

Legközelebb kérj.

2010. szept. 27. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:

"amit nekem kellett megcsinaltatnom."

Miért te csináltattad meg?,nem te okoztad a kárt,pláne ha tanúk is vannak....ejejj

2010. szept. 27. 12:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Kaucio volt. A problema az (ami az en hibam) hogy nem a mar ures lakast vettem at es a kulcs a szomszednal lett leadva. Ergo a kart koltozeskor okoztak, mikor mar a kaucuo visszament.

Allitolag 20.000 Ft alatt szabalysertes. Letezik olyan, hogy szabalysertesi eljaras? Nem birosagra gondoltam.

2010. szept. 27. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!