Kerdesem: Erdemes e feljelenteni (tanuk vannak)? Mibe kerul ez nekem? Mennyi arra az esely, hogy penzt latok a dologbol?
Tenyallas: Ex berlo kikoltozott a lakasbol es koltozeskor kitorte a folyoson levo atjaro ajto uveget, amit nekem kellett megcsinaltatnom. Karom 20. 000 Ft. Fizetni termeszetesen nem hajlando.
Adalek: Azt hallottam,20. 000 Ft. Alatt szabalysertes. Hogy erdemesebb megtenni a fejlentest,20. 000 vs.20. 001 Ft. A kar?
Javaslom hogy csináltassa meg az ajtóüveget.
Előzőleg a biztosítóval konzultáljon. Amennyiben van lakás biztosítása akkor a biztosító kifogja fizetni a kárát.
A feljelentés viszont meggondolandó.
A jogos az elvárás hogy a kárt meg kell téríttetni.
Azonban ha bele gondolunk, egy többfordulós bírósági tárgyalás, sok időráfordítás, ügyvédi költség, esetleg tanúk hiánya, sőt a lakó visszaszól hogy a tulajdonos törte be az üveget. Lehet hogy nagyobb lesz a perköltség mint a kár.
Nem hiszem hogy megérné a strapa, az idegeskedés.
Kímélje magát.
Marad a lakás biztosítás.
Kedves ember lehetsz
Biztosan sokan szeretnek
Látod pl erre jó a kaució.
Legközelebb kérj.
"amit nekem kellett megcsinaltatnom."
Miért te csináltattad meg?,nem te okoztad a kárt,pláne ha tanúk is vannak....ejejj
Kaucio volt. A problema az (ami az en hibam) hogy nem a mar ures lakast vettem at es a kulcs a szomszednal lett leadva. Ergo a kart koltozeskor okoztak, mikor mar a kaucuo visszament.
Allitolag 20.000 Ft alatt szabalysertes. Letezik olyan, hogy szabalysertesi eljaras? Nem birosagra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!