Utazás esetén mely országokba vihetem magammal legálisan a Gáz- és riasztófegyverem/pisztolyom önvédelem céljából?
Van egy Zoraki 917 típusú Gáz- riasztó pisztolyom.
Mellé rendelkezem a hozzá szükséges Fegyverviselési engedéllyel.
Napi rendszerességgel hordom/viselem is.
Milyen országba, országokba vihetem magammal utazás, nyaralás, túrázás esetén?
Gondolok itt EU-s, nem EU-s ...stb országokra is.
Van erre esetleg valami jogszabály, korm. rendelet, vagy lista?
Minden egyes utazás előtt tanulmányoznom kellene az adott célország, érintett országok jogszabályait erre vonatkozóan?
Mi van akkor, ha több országon, határon haladok keresztül?
Repülőre gondolom eleve fel sem vihetem magammal, de pl. autó, motor, lakóautó, komp, országhatárok esetén mi a helyzet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Írjatok már néhány biztató szót ennek a szegény üldözöttnek, mert addig nem nyugszik meg.
Vagy legalább valaki dícsérje neg, az önmagát fegyverrel megvédeni kívánó gondolatmenetéért.
Különben roppant szégyellem magam, hogy a "jobb felkészülni mindenre" kezdetű zseniális gondolatmenet, nekem meg sem fordult meg a fejemben.
Hogy azt a pacifista öreganyámat!!!!
De. Kaptál választ, kérdező.
Többet is.
Csak egy kicsit áttételesen kéne gondolkodni.
Már, ha megy.
🤨
Az egyetlen válasz, ami a konkrétan kérdésre irányult az az 1. volt, "Sehogy", ami pedig egy fals info.
A többi mind csak okoskodás, meg faviccnél is rosszabb humorizálás(akar lenni), ráadásul nem is a jelenlegi kérdést taglalják...
Kérdező!
Nem fals az első válasz.
Attól még, hogy Neked nem tetszik, még ez a helyzet.
Ausztria, Csehország: gáz-riasztó fegyver és gázspray (valamint folyadéksugár-kilövő) szabadon tartható és viselhető(rejtve).
Tehát fals.
Attól még, hogy Neked nem tetszik, még ez a helyzet.🤷🏻🥲
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!