Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Próbaidőn ha táppénzre kerülök...

Próbaidőn ha táppénzre kerülök kirúghatnak?

Figyelt kérdés

9 hónapja dolgozom egy cégnél de egészen egy hónappal ezelőttig csak hitegettek azzal, hogy bejelentenek. Most végre bejelentettek május közepétől, de az van a szerződésemben, hogy innentől akkor 3 hónap próbaidőn vagyok.

Június végén lesz egy tervezett nőgyógyászati műtétem, ami miatt kb. 3 hetet ki fogok esni a munkából. Kérdésem, hogy kirúghatnak táppénz alatt?

Mivel egyébként bejelentettem hogy műtétem lesz, tisztában vagyok vele, hogy akár ki is jelenthet előtte is egy nappal, de most az érdekel, hogy utána elbocsáthat, kijelenthet-e.

2024. jún. 4. 09:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Sajnos igen,ki lehet.
2024. jún. 4. 16:02
 12/13 A kérdező kommentje:

Belementem persze. Mint mondtam itt nincs választás. Nyilván éhen is lehet halni meg el is lehet veszteni a lakhatást, gyerekeket stb. Nem fogok magyarázkodni, de elhiheted, hogy nem azzal nyitott hogy na akkor én 9 hónapig nem jelentem magát be. Volt pl olyan hogy bejelentett 9 napra aztán kijelentett.. de mindegy tényleg.

Igazából most nem lettem okosabb, mert valaki azt írta "igen ki lehet" valaki meg azt hogy igen ki lehet de amíg táppénzen vagyok addig nem szűnik meg a jogviszony csak ha visszatérek dolgozni. Most akkor legyen szíves valaki pontosítsa nekem ezt, köszi.

2024. jún. 5. 06:13
 13/13 anonim ***** válasza:

A táppénzes állomány kivétel a próbaidős felmondásnál.

Tilalmi oknak minősül.

tegnap 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!