Lányként melyik a leghatásosabb önvédelmi eszköz ami nálam lehet?
Paprikaspray mindig van nálam, de ha nincs zsebem, a táskámban van ahol elég nehez megtalálni, de szeretnék ettől valami fájdalmasabb, brutálisabb eszközt, eléggé félek már az utcákon..
Nálad szokott lenni bármiféle önvédelmi eszköz?
5-ös vagyok
Csak tisztában vagyok a törvényekkel, mivel munkámba vág :)
Nem azt mondtam hogy ne legyen nála paprikaspray, csak hogy az is illegális, ennyi erővel katana is lehetne nála vagy gépfegyver.
Én se örülök neki hogy a törvény ilyen önvédelmi eszköztől is megfosztja az embereket, de nem én írom a törvényeket.
Igen, gázspray lehet, de abból is olyan gyenge ami kb semmit nem ér. Paprikaspray nem lehet. Pontosabban kőzterületen nem lehet. De otthon a 4 fal között meg minek? 8+ centis pengehosszú kés detto, illegális az utcán. Otthon lehet, de azzal is sokra tudsz menni önvédelemnél...
Amúgy ha már itt tartunk, én azt mondom hogy igenis legyen nála paprikaspray, csak ne reklámozza.
Inkább ítéljék el a tartása miatt áldozatként ha megtámadják mint hogy betartsa a törvényt és megerőszakolják.
Csak ha már úgyis illegális, nem éri meg nem nagyobb fegyvert választani. nincs ranglista a törvényben hogy a paprikaspray csak picit illegális, de a vipera egy fokkal jobban.
A lábad legyen nálad. Legyél edzett, tudj menekülni, rövid sprint, és utána egyenletes de gyors futás. Kevesen tudják tartani a tempót akárcsak pár saroknyi távolságra is.
Ezenkívül egy férfinak a tökönrúgás a legfájdalmasabb érzések egyike, ahhoz is lábad kell.
Alapvetően kerülni kell ezeket a helyzeteket, akár másfelé is kell menni, ahol jobb a közvilágítás, vagy vannak kamerák, ilyesmi.
Először is valóban a megelőzés a legjobb és nagyon hasznos dolog a futás. De van amikor cselekedni kell. Aki boxol annak a keze mindig kéznél van. Aki profi szinte tolja, lehet csak erre is alapozni, persze jobb ráépítkezni és felszerelkezni is(De 100%-os garancia semmire nincs!!). De van sok tiltott, de nagyon is hasznos eszköz. Az eszközöket viszont készenlétbe kell helyezni és tudni is kell használni, ha úgy van, gyakorolni kell sokat. A küzdősport pedig azért is hasznos, hogy az ember tudja meg milyen az adok/kapok és az ilyen féle stresszhelyzet. De hogy valójában mennyire tudunk felkészülni/mentálisan megerősödni az csak éles helyzetben derül ki.
Az értetlenkedőknek és hitetlenkedőknek nagyon ajánlom ezt a cikket:
De mi van akkor ha marad a pusztakéz, de túl nagy a súly különbség?
https://www.youtube.com/watch?v=CzDbxWOlzQo
A leghatásosabb a futás. Itt mutatja meg a kínai rendőrség is mint leghatékonyabb önvédelmi technikát:
https://www.youtube.com/watch?v=bM45bTN4Vnc
Ami még jó, ha van a zsebedben 1-2 ezer forint, amit ilyenkor eldobsz. Jellemzően csak drogtól, alkoholtól beállt roncs emberek támadásra kell számítani, őket a pénz állítja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!