Kutya ellen mi a leghatásosabb önvédelmi eszköz?
Nem kell ehhez semmilyen segédeszköz, csak egy kis kutyapszichológiai ismeretek.Szembefordulsz a kutyával, kihúzod magad, nyugodt vagy, magabiztos és fenyegető, a legtöbb eb, már csupán ettől elinal, ha keményebb dió, akkor kiabálsz is hozzá, a kezeddel dobást imitálsz, dobbantasz a kutya felé. Amíg kellően meg nincs félemlítve a kutya, addig nem fordítasz hátat neki és semmi esetre sem szabad szaladni előle. Ha már megijedt és arrébb kotródott, először lassan indulj el az úti célod felé, ha követne hirtelen fordulj szembe vele és kezdd elölről a non-verbális fenyegetést. Ha már kellően eltávolodtál tőle, akkor kezdj el újra futni (mivel azt írod futás közben szoktál kutyákkal találkozni). Nekem ez eddig mindig bejött, pedig engem kutyasétáltatás közben szoktak megtámadni, ahol a velem levő kutya még nagyobb vonzerő, mint egy futó ember, mégis soha egyik sem férkőzött még a kutyámnak közelébe sem. Többször alkalmaztam már sikeresen falka ellen is és kerítésen kiugráló rottweiler ellen is.
Egy kivétel talán akad, ha saját területét őrző pásztorkutyával akadsz össze (kuvasz, kaukázusi, komondor stb.) bár erre kicsi az esély. Ha mégis megtörténne, ne fenyegetőzz, náluk az olaj a tűzre, csak állj egy helyben, mozdulatlanul. Saját területen kívül ezek a fajták sem vészesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!