Melyik a leghatásosabb bolha elleni szer, csepp vagy nyakörv? Vagy a kettő kombinációja?
front line az jó szokott lenni, az csepegtetős, de van bolha nyakörv is, azok még jobbak mint a folyadék. Szerintem nyakörvesből is van front line. Fress napfba nézelődj vagy : [link]
de itt várni kell pár napot amig kihozzák az árut
Azt ne várd, hogy mindenki ugyan azt a terméket fogja megnevezni. Mindenkinek más vált be, hiszem minden kutya más, és a fertőzöttség is.
Személyes tapasztalat: több kutyám van, így a nyakörveket sajnos el kell felejtenem, hiszem a játék során állandóan elhagyták.
Spot-on: bolha és kullancs elleni is bevált: advantix. Hogy hosszú ideig jó-e? Nem tudom, mert kutyáim vadászkutyák, így tavasztól őszig elég sokat vannak vízben, így ez nálunk változó.
Spray: nekem a frontline spray vált be. Van olyan kutyám, akinél a spot-on-ok hatástalanok. Nála csak és kizárólag a spray vált be. A spray előnye még, hogy pici kutyáknál (2 napos kortól) alkalmazható, ami egy tenyésztőnél fontos szempont, hiszen 6-8 hetes kölyköket már kezelem, hogy élősködőmentesen kerülhessenek az új otthonba.
A Frontline spray-t nagyon sok helyen meg lehet vásárolni, és megelőzésre is jó.
Advantixot közepes méretű kutyára 2500 ft-ért meg lehet vásárolni. Ez egy használatra jó, és hetekig védi a kutyát.
Télen nem csak a bolhák ellen kell védekezni, mert még a múlthéten is találtam kullancsot a kutyán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!