Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem ismerem sem a rendeleteket...

Nem ismerem sem a rendeleteket, sem a törvényeket. Ezért kérdezek e portálon. Ha lejár egy vezetői engedély, és a háziorvos különböző vizsgálatokra küldi a kérelmezőt, a szakvizsgálatokra van e rendelet, vagy törvény arra, hogy soron kívüliség?

Figyelt kérdés
Vagy elhúzhatják e a szakorvosok fél évig is a vizsgálatokat? Én a vezetői engedélyem lejáratát megelőzően három hónappal jelentkeztem a háziorvosomnál, aki három szakorvosi javaslatot kér ( javaslatot) a jogosítvány meghosszabbítására. Közben a munkáltatóm felmondott arra hivatkozással, hogy érvénytelenné vált már a jogosítványom.Sajnos üzem orvos nincsen a munkaadómnál. Kérdésem az hogy mit tudok tenni ebben az esetben? A legnagyobb sérelmem az hogy kellő időben jelentkeztem a jogosítványom meghosszabbításának ügyében, mind a házi orvosomnál, mind a szakorvosoknál, mégis elhúzódott az ügyem és elveszítettem a kenyér keresetemet, 12 év után fiatalon, 46 évesen. Mit tehetek és kinél?
jún. 1. 10:53
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Miért lenne soron kívüliség? Tb alapon tuti nincs. Ha lenne, akkor mindenki így járna jogsit újíttatni.

Ha viszont ennyire sürgős, akkor irány egy magánklinika, kivizsgálnak, papír a kézben néhány nap alatt és újra van jogsid.

jún. 1. 10:57
 2/24 anonim ***** válasza:
64%
Ha késői időpontot kaptál nemsokat tudsz tenni. Írj egy köszönő levelet orbán viktornak mert őmiatta van ez a káosz az egészségügybe.
jún. 1. 10:59
 3/24 anonim ***** válasza:
22%
Ha nem fér bele az egészségügyi vizsgálat az idöbe, akkor KÉSÖN jelentkeztél. A saját hibád miatt miért kapnál különleges kedvezményt?
jún. 1. 11:06
 4/24 A kérdező kommentje:
Voltam magán orvosnál, aki azt mondta több vizsgálatot el kell végezni ami kb két hét elteltével tud javaslatot kiadni, feltéve ha a vizsgálat eredménye jók. Ezért százezer forintot kér. DE ott van még ezen kívül két szakorvosi vizsgálat is, ha azokra is magánorvoshoz mennék akkor egy hivatásos jogosítvány érvényességének megadása 300 000 Ft ba kerülne? Az fura hogy pl a fül orr gégészet azonnal megadta a javaslatot és a diabetológia is, azokra a beutalókra rá volt írva hogy sürgős jogosítvány érvényességének megadása. Ezek a szakrendelők figyelembe vette, még a másik kettő szakrendelő nem vette figyelembe a sürgősség kérését. Hogyan működik ez? aki akarja figyelembe veszi a sürgős kérést, aki akarja az meg nem.
jún. 1. 11:12
 5/24 A kérdező kommentje:
2/4. a kérdésemben fellelhető az hogy a jogosítványom lejáratát megelőzően három hónappal előbb jelentkeztem a vizsgálatokra.
jún. 1. 11:15
 6/24 anonim ***** válasza:

Körzeti dokid megérdemelne egy oldalbarúgást, direkt szórakozni akar, vagy tömött borítékot?

Én 50 éves vagyok, van pár nyavalyám, de ettől még biztonságosan vezetek, engem is elküldhetnének vagy 10 helyre.

Hacsak nincs valami extrém betegséged, keress fel egy olyan dokit, amelyik megadja a papírt, ami alapján hosszabbíthatsz jogosítványt.

jún. 1. 11:24
 7/24 anonim ***** válasza:

Nekem van C kategóriára jogsim, ezért 5 évente el kell mennem orvosi kivizsgálásra. Legutóbb a háziorvosnál meg sem vizsgáltak (soha nem is járok arrafelé), sem EKG, sem szemvizsgálat, semmi. Csak pénzt kellett adnom és már kaptam is a papírt.

Szerintem ez orvostól függ

jún. 1. 12:19
 8/24 A kérdező kommentje:
Azt észre vettem hogy a jogosítványom meghosszabbítása ügyében eddig mindenhol várták és várják a pénzzel teli borítékot. Na de egy szakorvosnak aki magán orvos az 100. 000 Ft-ot kért, de nem tudtam adni neki. Sajnos mindenhol várják a pénzt ez vonatkozik a háziorvosokra szakorvosokra és a nővérekre is. Ha nem adok nekik olyan is az ellátásuk. Pl a háziorvos melletti aszisztens nem azokat a gyógyszerereimet teszi fel a felhőbe amiket szednem kell. Csak egy példa a sok közül.DE flegma nagyképű, ha szolok neki hogy kicsit legyen már tisztességesebb útóljára hív be a rendelőbe.
jún. 1. 13:06
 9/24 anonim ***** válasza:
Már nem emlékszem mennyibe került de szerintem 10 ezer forintnál kevesebbe és számlát is kaptam róla.
jún. 1. 14:12
 10/24 anonim ***** válasza:

A hivatásos sofőrök esetén is csak akkor kell szakorvosi vizsgálat, ha háziorvos így dönt.

Ha küld, akkor mehetsz maszek szakorvoshoz is.

TB alapon egyre reménytelenebb bármit gyorsan elintézni.

13/1992. (VI. 26.) NM rendelet

a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról

8. § (1) Az egészségi alkalmassági vizsgálatot első fokon végző szervek:

..

b) a 2. alkalmassági csoportba tartozó személy esetében:

ba) a vizsgált személy választott háziorvosa, vagy

bb) a munkavállalót foglalkoztató vagy foglalkoztatni kívánó munkáltató részére foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgálat orvosa, vagy

bc) a nem szervezett munkavégzés keretében dolgozó, vagy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem álló személy esetén a lakóhelye szerint területileg illetékes foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa.

Teljes szöveg:

[link]

jún. 1. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!