Nem ismerem sem a rendeleteket, sem a törvényeket. Ezért kérdezek e portálon. Ha lejár egy vezetői engedély, és a háziorvos különböző vizsgálatokra küldi a kérelmezőt, a szakvizsgálatokra van e rendelet, vagy törvény arra, hogy soron kívüliség?
Miért lenne soron kívüliség? Tb alapon tuti nincs. Ha lenne, akkor mindenki így járna jogsit újíttatni.
Ha viszont ennyire sürgős, akkor irány egy magánklinika, kivizsgálnak, papír a kézben néhány nap alatt és újra van jogsid.
Körzeti dokid megérdemelne egy oldalbarúgást, direkt szórakozni akar, vagy tömött borítékot?
Én 50 éves vagyok, van pár nyavalyám, de ettől még biztonságosan vezetek, engem is elküldhetnének vagy 10 helyre.
Hacsak nincs valami extrém betegséged, keress fel egy olyan dokit, amelyik megadja a papírt, ami alapján hosszabbíthatsz jogosítványt.
Nekem van C kategóriára jogsim, ezért 5 évente el kell mennem orvosi kivizsgálásra. Legutóbb a háziorvosnál meg sem vizsgáltak (soha nem is járok arrafelé), sem EKG, sem szemvizsgálat, semmi. Csak pénzt kellett adnom és már kaptam is a papírt.
Szerintem ez orvostól függ
A hivatásos sofőrök esetén is csak akkor kell szakorvosi vizsgálat, ha háziorvos így dönt.
Ha küld, akkor mehetsz maszek szakorvoshoz is.
TB alapon egyre reménytelenebb bármit gyorsan elintézni.
13/1992. (VI. 26.) NM rendelet
a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról
8. § (1) Az egészségi alkalmassági vizsgálatot első fokon végző szervek:
..
b) a 2. alkalmassági csoportba tartozó személy esetében:
ba) a vizsgált személy választott háziorvosa, vagy
bb) a munkavállalót foglalkoztató vagy foglalkoztatni kívánó munkáltató részére foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgálat orvosa, vagy
bc) a nem szervezett munkavégzés keretében dolgozó, vagy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem álló személy esetén a lakóhelye szerint területileg illetékes foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa.
Teljes szöveg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!