Joga van ehhez a háziorvosnak??
Február 15-e óta betegállományban vagyok. A munkahelyemen mindenképpen fel kell mondjak,mert azt a munkát sajnos nem tudom tovább csinálni,a másik pedig az,hogy annyira kevés táppénzt fizet az egészségbiztosító,hogy az embernek félholtan is,de muszáj dolgoznia.Április 24-én időpontra mentem a táppénzes papíromért,amikor is közölte a háziorvos,hogy ő tovább nem tarhat betegállományban,ha további panaszom van,a szakrendelőbe kell menjek,ott átvesznek.tehát április 24-e után keresőképes vagyok.Szerencsémre találtam egy jó állást,amit tudok is csinálni a betegségem mellett,így nem mentem a szakrendelőbe további betegállomány miatt.A körzetitől kapott táppénzes papírt feladtam postán ahogy szoktam a munkáltatónak,majd telefonon felhívtam őket,hogy kiszeretnék lépni,készítsék el a kilépő papírjaimat,25-től keresőképes lennék. Ekkor a munkáltató közölte,hogy igen,megkapták a táppénzes igazolást,de ott a "folyamatos" betegállomány van bejelölve,így addig nem tudnak kiléptetni,míg a háziorvos nem ad egy igazolást arról,hogy nála már nem vagyok betegállományban.Visszamentem az orvoshoz,aki közölte,hogy ő ilyen igazolást csak abban az esetben tud adni,ha az előzőt (amit feladtam postán ekkor már 2 napja) visszaviszem neki.De hogy vigyem vissza,hiszen azt a munkáltató továbbította az OEP-nek,az új munkahelyemen meg május 2-án várnak a kész iratokkal,ami biztosan nem lesz kész.Mit tudok tenni??
köszi a válaszokat
Nekem ez nagyon fura, hogy a munkáltatód nem akarja megszüntetni a munkaviszonyodat, ha te kéred. Ilyet szerintem nem tehet. Közös megegyezéssel bármikor bármilyen munkaviszonyt meg lehet szüntetni.
Az új helyen amúgy simán kezdhetsz úgy, hogy nincsenek meg még a kilépő papírjaid, én is így kezdtem.
Szerintem ebben történetben többen nem állnak a helyzet magaslatán... Úgy kb senki.
Ird meg egy az egyben ugyanezt asztorit cegnevvel haziorvos nevevel pecsetszamaval a munkaugyi birosagra ! A honlapjukon van email lehetoseg. Ingyen van.
Aztan ok rendbehozzak ezt a kis problemat. Par millas buntiket fognak osztani meg lehet,h veszik a doki engedelye is….😂
3: De, arról is van szó, közös megegyezéssel megszüntethetné, ha akarná, és nem ragaszkodna ahhoz, hogy munkavállalói felmondással szűnjön meg. De ők itt jogászkodnak, meg rugalmatlanok. Ha május 2-én akar kezdeni az új helyen, azt normál munkavállalói felmondással nemigen lehet kihozni.
Nem csak olvasni kell tudni, a dolgok mögé is kell látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!