Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni, ha nem tudok...

Mit tudok tenni, ha nem tudok megjelenni a vàlòperes tàrgyalàson? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

3 ève nem èlünk együtt és sajnos sokminden törtènt, ami miatt idàig hùzòdott, hogy vègre eljussunk a hivatalos bontòperig.

Ùj pàrom van, akivel babàt vàrunk. Kitűztèk a bontòper napjàt, de arra màr 35 hetes terhes leszek és mivel màsik orszàgban èlünk, repülnöm kellene, de màr nem fogok tudni. Èn vagyok a felperes. Mit tudok tenni? Ügyvèd esetleg kèpviselhet megbìzàssal ebben az esetben? Vagy el fogjàk napolni? Köszönöm

2024. máj. 16. 14:53
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Az utolsò ismert cìmre ki is küldtèk, de onnan visszament.
2024. máj. 16. 15:51
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Váltsd le az ügyvédet, ha még nem tetted meg, mert nem hozzá értő
2024. máj. 16. 15:51
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

"Az utolsò ismert cìmre ki is küldtèk, de onnan visszament"

Oké, ez mar a mese habbal kategória, a hivatalos iratokat kezbesitettnek tekintik minden esetben

2024. máj. 16. 15:52
 14/27 A kérdező kommentje:

Akkor ezzel kapcsolatban meg az ügyvèd jòl fèlrevezetett. Emailben leìrta nekem ezt ùgy ahogy èn itt most leìrtam ide.

Most is èpp arra vàrok, hogy az ügyvèd reagàljon erre a kialakult helyzetre, de màr nem bìrtam vàrni ès kiìrtam a kèrdèst. De ezek szerint tènyleg ügyvèdet kell vàltanom.

2024. máj. 16. 15:57
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, váltanod kell de mielőbb.
2024. máj. 16. 15:58
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

A magyar torvenyek szerint nem kell megjelenni a valoperen, anelkul is el lehet valni! ;-)

Keress masik ugyvedet, ez egyaltalan nem ert hozza! :-/

2024. máj. 16. 16:42
 17/27 anonim ***** válasza:
69%
Es ha itt elsz kint, a gyerek apja angol, o is az lesz utana automatikusan, ratok mar az angol torvenyek ervenyesek, nem a magyar, az csak akkor, ha az orszagban vagy! Ha nagyon akadekoskodnak, DNA test, apasagi vizsgalat is van am a vilagon! Nyilvan nem az angol ferjed ellen. ;-)
2024. máj. 16. 16:47
 18/27 anonim ***** válasza:
80%

#17 Magyar állampolgárra mindig vonatkozni fog a magyar törvény, akkor is, ha a Holdon van. Tényleg egy kompetens ügyvédet kell keresnie kérdezőnek, mert ez így nehézkes.

Kérdező, ha van valami kontaktod az exedhez, közöld vele, hogy a törvény értelmében a mostani gyereked az övé is lesz, fenyegesd meg, hogy gyerektartást kell fizetnie és örököl is utána a gyerek, hátha akkor előkerül és belemegy az ügyintézésbe.

2024. máj. 16. 16:56
 19/27 anonim ***** válasza:
24%

18: NEM! Meg mindig nem! A magyar allampolgarra NEM VONATKOZNAK A MAGYAR TORVENYEK, hanem annak az orszagnak a torvenyei ervenyesek ra ALAPVETOEN, amelyikben le van telepedbe, ahol szinten allampolgar, ahol eletvitelszeruen tartozkodik. A magyar (vagy barmelyik mas orszage) csak akkor, ha eppen ott van!

Es az angol torvenyek szerint a gyerek automatikusan az apja utan angol lesz, angol allampolgar! Koze nincs regi exeknek hozza! ;-)

Sajnos sokan esnek abba a hibaba, hogy azt hiszik, atomatikusan a magyar torvenyek ervenyesek mindenhol. Dehogy! ;-)

2024. máj. 16. 17:07
 20/27 anonim ***** válasza:
75%
#20 Mindkettő érvényes, a saját országodé ÉS a lakóhelyedé is. Lehet, hogy a briteknél elég, ha a két igazi szülő lejelenti, hogy ők a gyerek szülei, de ettől függetlenül Magyarországon az ex fog a gyerek apjának számítani, és ez okozhat problémákat. Pl. ha kérdező szeretné, hogy legyen a gyereknek egy EU-s útlevele is, akkor az az ex engedélyétől fog függeni. Egy idő után a hatóságoknak is feltűnik, hogy a gyereknek két országban két különböző apja van papíron. Mindenképp rendezni kell a helyzetet, az "elköltöztem és nem érdekelnek az otthoni törvények" nem megoldás.
2024. máj. 16. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!