Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lopós buszsofőr?

Lopós buszsofőr?

Figyelt kérdés

Helyközi járaton szoktam néha utazni.

Teljes árú jegyet kértem, mivel nem vagyok jogosult semmilyen kedvezményre. Teljes árat fizettem.

Később vettem észre hogy a jegyen 50% fiatalkorú kedvezmény volt. Gondolom ha jött volna ellenőr, akkor megbüntettek volna.

Mit lehet tenni? Legközelebb ha felveszem videóra/hangfelvételre, és megint így ad jegyet akkor hívhatok rendőrt?

Korábban is tapasztaltam ilyet, vagy pl hogy abszolút nem adtak jegyet. Írtam panaszt, leszarták. Ezért vonatozok inkább, ha tehetem. Na de néha csak busszal tudok menni.

Ha még egyszer kifogok ilyen lopós sofőrt akkor mit lehet tenni?

Nem akarok esetleges ellenőrzéskor ilyen 300 forintokat lopkodó féreg miatt büntetést fizetni.

máj. 6. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Nem videózhatod le az engedélye nélkül. Legközelebb nézd meg mit adnak a kezedbe, és ott reklamálj. Nem csak lózung a "pénztártól való távozás után..." szöveg.
máj. 6. 17:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Volt olyan régen hogy szóltam, amikor csak elvette a pénzt és nem adott jegyet, de süketnek tettette magát. Ilyenkor mi van? Ordítsak a fülébe?

Gondolom most is ez lenne, jatszaná a süketet a rohadék.

Ezért gondoltam a felvételre. Letagadni se tudná akkor.

máj. 6. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell vele ordítani. Ne hagyd ott ameddig nem ad jegyet.
máj. 6. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon regen volt igy, hogy kedvezmenyes jegyet adtak, a kulonbozetet meg eltettek.

Szolj neki es ne menj el mellole. Ha hiwztizik, akkor ott helyben felhivod a volan ugyfelszolgalatot es panaszt teszel.

Ezt utolag is megteheted aztan majd esetleg gyakrabban ellenorzik.

máj. 6. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A te felelősséged, ki is van írva a buszokon, hogy ellenőrizd mindig, hogy olyan jegyet kaptál-e, mint amilyet kértél. Tehát ha megbüntetnek, jogosan teszik.

(Felénk inkább olyasmi volt egy időben, hogy nem adtak egyáltalán jegyet, csak a jegyár felét akarták elvenni...)

máj. 6. 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a legtöbb helyen leszarják már az egészet, kész röhej az egész. Lassan busz se lesz.
máj. 6. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!