Most mi tévő legyek?
"egy 4 évvel ezelőtti autót eladtam egy olyan vevőnek, aki ellen a NAV eljárást indított."
És akkor mi van
Megkérdezed a szüleidet, hogy eladták-e, vagy sem az illetőnek, és úgy nyilatkozol.
Ha jogszerűen történt az eladás, akkor nem történhetett semmiféle gond, bár azért a te hátad mögött eladni egy neveden lévő autót elég érdekes dolog.
A lényeg, hogy ha eladták, és az illető ellen eljárást indítottak, nem történik semmi bajod.
Ilyen ügyem még nem volt, gondolom, nem csak azt kérdezik, hogy eladtad-e, vagy nem, hanem hogy mennyiért...
Tehát beszélni kell a szüleiddel.
Nem tudom, lehet, hogy x ideig azért ezeket a szerződéseket meg kell tartani. Egy dolog, hogy nem vagy jóban a szüleiddel, de hivatalos dolgokban együtt kell, hogy működjenek. Én rájuk szorítanám a dolgot, hogy vagy megemberelik magukat és elmondják, hogy mi is történt, vagy pedig azt fogod nyilatkozni, hogy a tudtod nélkül iratták a nevedre, és adták el, lesz, ami lesz, és könnyen lehet, hogy őket már csak ezért is rommá büntetik, sőt, büntetőeljárást is indíthatnak ellenük okirathamisításért, tehát talán jobb, ha meggondolják a dolgot.
Amúgy meg ha a neveden van a mindenféle autó, minden szarért is te vállalsz felelősséget, tehát ez nem olyan jó. De ha mégis így van, akkor legyenek nálad a papírok.
"A szüleim, mint mindig az én nevemre íratták az autókat"
Tudom, a konkrét problémán ez nem segít, de jövőbelieket talán meg lehet előzni.
Szóval: csakis a te aláírásoddal lehet a nevedre írni egy autót. Ha te aláírod, mint vevő. Hát ezután nem írd alá nekik! Egy kommentedben írod is, hogy nem jó köztetek a viszony. Így még kevésbé kéne ilyet vállalnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!