Mennyivel előtte kell bejelentenie a szomszédnak ha dolgoztatni akar a háza falán felöllem? Most este szólt, h holnap legyek itthon, mert jön a szaki.
#2. "Nincs erre szabály. Ha neki is most szült a szaki, akkor csak most tud szólni."
Mondjuk azért az sem mindegy, hogy tudok-e róla, hogy szakit vár, csak még bizonytalan az időpont, vagy a szaki megérkezésekor hallok először a terveiről.
Neked nem kötelező bármikor ugrani, ha szól a szomszéd.
Valamikor, előre egyeztetett időpontban köteles vagy beengedni, ennyi. Ha csak olyan formában vagy hajlandó beengedni, ha minden ilyen munkáról egy héttel előbb szól neked, még az is törvényes, és nem is túl kirívó bunkóság. Nem túl baráti, de ez van. Akadnak olyan munkakörök, ahonnan nem fognak csak így beszólásra elengedni szabadságra, hanem mondjuk 8 napra előre jelezni kell, hogy 5 másik ember munkaidejének átvariálásával tudjanak pótolni.
Nyilván azért az ember próbál jóban lenni a szomszéddal, de nem árt, ha a szomszéd is így gondolkodik, és nem vár el a kelleténél többet.
Nem bízol a szomszédban annyira, hogy nála hagyd a kapukulcsot? Vagy esetleg egy nyugdíjas szülő?
Utólsó gondolkodj el minden mondatodon.
Szívesen beengedlek az udvaromba, adok kapukolcsot és mehetsz három kört.
Viszont sajnos a három jaukázusit nem vihetem el magammal az orvoshoz ahova időpontom van. Szóval velük ki kell jönnöd valahogy.
Még szülő sincs nem nagyszülő.
Szóval úgy gondolod, hogy nekem ismernem kellene pontosan a lehetőségeidet és körülményeidet, és ezek teljes körű átgondolásával kellene tanácsot adnom?
Ezeket nyilván mint lehetőségeket írtam, amiket neked kell végiggondolni. Pl. a kutyákat elzárni a hátsó udvarra.
Én nem ismerhetem a lehetőségeidet, csak ötleteket tudok adni így ismeretlenül.
#6. Beszarás, hogy személyre szabott tanácsadásra vár ezzel a számonkérő dumával, hogy "gondolkodj el minden mondatodon"...miben élnek ezek az emberek? :D
Kérdező, nyugodtan kopoghatsz ám egy ügyvédi iroda ajtaján is, nagyjából 50 ezer forint lesz egy tíz perces konzultáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!