Használtautó-eladás: ezért hogyan vonhat felelősségre egy bíróság?
Tételezzük fel: én mint magánszemély, akinek semmilyen autószerelői tapasztalata nincs, eladom az autómat. Majd másnap reggel jön a telefon a vevőtől, hogy az autó nem indul, vagy visszaveszem vagy megy a bíróságra. Kérdezem: hogyan vállalhatok garanciát az autóra, ha nem is értek hozzá? Melyik az a bíróság, amelyik engem felelősségre tud vonni, ha eladok egy autót, amihez nem is értek, ugyanis nem vagyok szerelő? Én azt mondom mint laikus, hogy márpedig az én autóm jó. Aztán két nap múlva kiderül, hogy mégsem, mert a vevő elvitte egy szervizbe, ahol egy szakember ezt megállapította. Milyen jogalapon lehet engem ezért felelősségre vonni? Hogyan tudhatnám valamiről, hogy nem működik üzemszerűen, ha nem vagyok szakember?
Továbbmegyek: ha megveszek egy autót továbbértékesítés céljából, de azzal a próbakörön kívül nem is megyek semmit, így az esetleges hibáiról sem szerzek tudomást, akkor ha eladom az autót, honnan tudhatnám, hogy esetleg rossz?
#9 „Nem ettől "rejtett" a hiba, hanem attól, hogy nem szólsz róla a vevőnek, mindegy, hogy tudsz róla vagy nem.”
De hogy a francba szóljak a vevőnek olyanról, amiről nincs tudomásom? És hogy vonhatnak felelősségre azért, ha nem tájékoztattam valakit valamiről, amiről nekem sem volt tudomásom? Erre lennék kíváncsi...
Most szándékosan kötözködsz, kérdező, vagy szimplán csak hülye vagy?
Mit nem értesz bazd+
Az írja elő a rejtett hibáért való felelősségedet törvény írja elő, (és azt is megmondja mi minősül rejtett hibának).
NEM SZÁMÍT, hogy tudsz - e hibáról, akkor is felelni kell érte, mert JOGSZABÁLY ÍGY RENDELKEZIK.
Melyik betű nem világos a "Jogszabály" szóból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!