Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem akar kiköltözni,mit...

Ha nem akar kiköltözni,mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Apukám meghalt 2022 novemberében. Az élettársa 32 éves,haverom és én által ismerték meg egymást.12 évet éltek együtt,nem bejegyzett élettársi viszonyban. Apukám halála után én örököltem a lakást a hugommal.A halál után másfél év alatt,nem keresett munkát és nem takaritott a lakásban. Most hogy én örököltem hugommal én vagyok az új tulajdonos. Kivül belül ki takarittatom és ingattlanos jön ki képeket csinálni. Rá szoltam hogy 2 hónapja van elhagyni a lakást mert el kezdjük árulni.

Kijelentette hogy ö nem megy sehova,amig el nem lesz adva, nincs pénze,nem tud hova menni stb. Csak le lakta a lakást és dolgozni sem dolgozik. Erélyesen rászoltam h én vagyok az új tulaj és megkérem hogy koltozzon el.

Ö ide van bejelentve és nem megy el,erre hivatkozik.

Mit lehet tenni?

Én mint örökös,új tulajdonos, kirakhatom? Ergo én vagyok a lakás tulajdonosa mostmár.

ápr. 21. 10:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Még egyszer szeretném megerősíteni azt, amit már én is, és most 20 is leírt. LAPÁT!!
ápr. 22. 19:14
 22/24 anonim ***** válasza:
37%

"A tulajdonos a kormányablakban bármikor kijelentheti a saját ingatlanából aki oda be van jelentve, akkor is, ha utána nem lesz új lakcíme!"

Igen, csak nem azt aki ÉLETVITELSZERŰEN a lakásba lakik.

Az nem tehető ki (jelenthető ki) ilyen módon.

ápr. 22. 22:57
 23/24 anonim ***** válasza:

A kormányablakban az ügyintéző nem fogja ellenőrizni, hogy a valóságban ott lakik-e.

Tanúnak kell aláírnia a tulaj mellett, hogy nem lakik ott és már törlik is a címét.

ápr. 23. 08:59
 24/24 bazaltkaroly ***** válasza:
Tedd olyan élhetetlenné a környezetet, hogy önmagától menjen el. Bömböltess zenét az éjszaka közepén, pakold tele az ágyát nehéz holmikkal, ha elmész, akkor kapcsold le az áramot, lehetőleg úgy hogy ő ne férhessen hozzá, zárd kulcsra a vécét és tartsd magadnál a kulcsot stb. Ha nem akarsz hosszú procedúrába kerülni, akkor lehet ez az egyetlen megoldás. A te lakásod, és ha te így akarsz rendelkezni vele, akkor jogod van rá, ha pedig ott akar lakni, akkor vagy alkalmazkodik, vagy lelép.
ápr. 23. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!