Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem akar kiköltözni,mit...

Ha nem akar kiköltözni,mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Apukám meghalt 2022 novemberében. Az élettársa 32 éves,haverom és én által ismerték meg egymást.12 évet éltek együtt,nem bejegyzett élettársi viszonyban. Apukám halála után én örököltem a lakást a hugommal.A halál után másfél év alatt,nem keresett munkát és nem takaritott a lakásban. Most hogy én örököltem hugommal én vagyok az új tulajdonos. Kivül belül ki takarittatom és ingattlanos jön ki képeket csinálni. Rá szoltam hogy 2 hónapja van elhagyni a lakást mert el kezdjük árulni.

Kijelentette hogy ö nem megy sehova,amig el nem lesz adva, nincs pénze,nem tud hova menni stb. Csak le lakta a lakást és dolgozni sem dolgozik. Erélyesen rászoltam h én vagyok az új tulaj és megkérem hogy koltozzon el.

Ö ide van bejelentve és nem megy el,erre hivatkozik.

Mit lehet tenni?

Én mint örökös,új tulajdonos, kirakhatom? Ergo én vagyok a lakás tulajdonosa mostmár.

ápr. 21. 10:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%

Egyáltalán LÁTTAD IS a lakcímkártyáját, kérdező?

Ha be van jelentve - un.szivességi használóként - akkor tényleg csak a lakbérfelszólítások tudnak segíteni. Majd a nemfizetés miatt végrehajtásban kérni a elhagyásra kötelezést..

Ha kivágnád a lakásból, mint macskát sz@rni... akkor sajnos Ő kérhet birtokvédelmet. Ezért Te megütöd a bokád. Ugyanez a helyzet a zárcserével is.

ápr. 21. 11:29
 12/24 anonim ***** válasza:
31%

Ha valaki lakottan megveszi a lakást, akkor az ő gondja lesz az, ami most a tied.

Bérleti szerződés, lakbér. Ha ezek közül valamelyik nem valósul meg, akkor fordulhatsz bírósághoz.

A zárcserével, a lakó holmijának kirakásával ráfázhatsz, ha feljelent.

ápr. 21. 11:29
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

Nekem is pont ez volt. Ügyvédhez mentem, ő írt valamit neki vagy az ügyvédjének, és gyorsan elhízott. Talán perrel fenyegetett szóval lehet valami jó módszer erre.

De én azt mondanám hogy fizikailag kitenni, pár pofonnal, zárcsere, fenyegetés, ami nem annyira törvényes, de az sem amit ő tesz. Nem tudom jogilag mit tehetné ez ellen.

ápr. 21. 11:37
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
Ja és lakottan el ne add a lakást, kevesebbet ér úgy lényegesen. Ki kelltenni előbb.
ápr. 21. 11:38
 15/24 anonim ***** válasza:
20%

Sajnos, tévedsz.

Amit ő tesz, az - ha tényleg be van jelentve a lakásba - törvényes.

Ha nem akar bérleti szerződést kötni, vagy nem fizet bérleti díjat, az törvénytelent.

"Fizikailag kitenni", az törvénytelen.

Törvénytelenségek ügyében bírósági perben ítéletek születhetnek.

ápr. 21. 11:45
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez ennél nehezebb. Ő akkor jóhiszemű, jogcím nélküli lakáshasználó. Mivel te vagy a tulajdonos, ő pedig a birtokos, ez egy hosszabb procedúra. Az állagmegőrzés viszont így is kutya kötelessége, azért kérhetsz kártérítést, illetve követelhetsz bérleti díjat is, amit ha nem fizet, vérehajtóval behajtathatsz. Kirakni viszont csak úgy nem tudod, végig kell csinálnod a hivatalos utat és a hatósággal kell kitetetned. Ha bemész meggyanúsíthat, hogy elloptad a cuccait, viszont mivel gondolom az édesapádtól megörökölt dolgok is vannak ott, ami a tied, te is meggyanúsíthatod őt fordítva.
ápr. 21. 12:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Talán ez beválna, ami nálam fent, ügyvédi levél, felszólítás, ha nem megy el, beperled az addigi lakbérért meg esetleg másokért. Ha van háza, azt pl elveszítheti, ha nincs is fizetése.
ápr. 21. 13:47
 18/24 anonim ***** válasza:
27%

Az özvegynek holtáig tartó haszonélvezt jár (ami egyes esetekben lehet egy kicsit túl sok), az élettársnak viszont nem (ami meg viszont lehet kicsit túl kevés).

Ha nem takarít, akkor lehet hogy a halál óta depresszióba süllyedt.

Ha egyébként nem volt semmi durva bántalmaazás a múltban, szerintem akkor egy megegyezést lenne érdemes kötni. Ha hajlandó valamiféle együttműködésre meg szakember felkeresésére, akkor kap valami kicsiny életkezdetet hogy el tudjon indulni valahol.

ápr. 21. 15:27
 19/24 anonim ***** válasza:
(Úgy értem, a jog mindeképp rövidrezárása a dolgoknak, a jog nem tud ,,igazságos'' lenni, a jog tulajdonképpen tűzoltás, lényegében a polgárháború elekerülésére kitalált gépies eljárásrendszer. Hasznos, mert nincs polgárháború, de az igazság mindig is egy plussz többlet lesz hozzá képest. Ha a hölgy valmilyen értelemben megérdemli, egyszerűbb valami kezdetet adni neki, hogy ne utcáról induljon. Ezt a bővebb hátteret persze csak a család ismeri jól. A kérdésből csak annyit sejtek, hogya hölgy valamiféle életválságba süllyedt. )
ápr. 21. 15:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem özvegy, élettársak voltak. Nem jár haszonélvezet.

Az ingatlant nem "lakottan" örökölte és adhatja el, mert nincs rajta haszonélvezete. A tulajdonos a kormányablakban bármikor kijelentheti a saját ingatlanából aki oda be van jelentve, akkor is, ha utána nem lesz új lakcíme! Onnantól semmilyen jogcíme nem lesz ott lakni. Zárcsere, viszlát.

Drasztikusan hangzik nyilván meg biztos nehéz helyzetben van a néni, de ez nem a bácsi örököseinek a problémája.

ápr. 22. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!