Két éve van albérlőm. Október óta felhalmozott 650ezer ft közüzemi tartozást. Most eladtam a lakást. Szeptember 1-én az új tulajnak birtokba kéne adnom a lakást, de nem akar kiköltözni a bérlő. Mit csináljak? Hogy tudom kirakni?
Az irodának ki kellett volna töltetnie a taggal egy kilépési nyilatkozatot amiben a dátumot te írtad volna be amikor akarod. En igy csináltam.
Viszont most sincs veszve semmi. Mivel hatalmas elmaradása van a tagnak igy megvan a jogalap amivel kivághatod a lakásból. Viszont ha hivatalosan akarod csinálni, akkor ezt csak bíróságon kezdeményezheted.
Mivel életvitelszerűen lakik ott nem lehet kitenni.
Tulajdonosként csinálhatsz szerkezeti felújítást, ergo leszerelheted az ajtókat és az ablalkokat, akkor talán elmennek.
Az életvitelszerű lakas bérleti viszonyt is simán fel lehet mondani ha a lakással kapcsolatos közös költségek őt terhelő részét nem fizeti meg, (ii) a közös használatú helyiségeket szándékosan rongálja, beszennyezi vagy a tisztán tartásukra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, (iii) a lakásban lakó személyek nyugalmát zavarja vagy velük szemben az együttélés követelményeit durván sértő, botrányos magatartást tanúsít, (iv) vagy a lakásrészbe a törvény tiltó rendelkezése ellenére más személyt befogad.
De ezt biróság teheti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!