Albérlőnek milyen jogai vannak?
Több éve lakok albérletekben, viszont megmondom őszintén nem tudom mik azok amik a lakásbérleti szerződés mellett , pl törvényben lefektetett jogaim, és függetlenek attól amit a bérlő mond/leír/ szerződésbe foglal.
Tudtok olyan oldalt ahol ez le van írva, össze van szedve, aktualizálva és nem idejét múlt.
Köszönöm.
Az egész kötelmi jogot nem fogom leírni.
Jogod van a lakást használni, jogod van a szerződést felbontani, jogod van a felmondási időhöz...
Ezt általánosan hetekbe kerülne leírni.
Mi a konkrét kérdés?
A konkrét kérdés ami az eredeti kérdésben is benne szerepel, hogy van-e olyan oldal, pdf, könyv stb (azaz bármi), ahol tételesen le van írva.
Nincs konkrétum, de valamekkora rálátást szeretnék.
Olyat nem kértem hogy írjátok le:)
Elsőként válaszolva.
Igazából ilyen konkrétan nincsen.
Alapszabályai a Polgári Törvénykönyv Kötelmi jogi c. része, mondhatnám, teljes egészében.
De amit a szerződésben foglaltatok, az a mérvadó, azt kell figyelembe venni.
A Ptk. bizonyos szabályaitól nem lehet eltérni, de általában a szerződési szabadság alapján a szerződésben eltérhettek a legtöbb rendelkezéstől.
Ezért mondom: általában a jogokat lehetetlen összefoglalni egyszerű, közérthető, kezelhető formában.
Konkrét esettel lehet mit kezdeni. Na meg a szerződésben foglaltakkal!
Köszönöm a választ, azt megnézem!
Erre voltam kíváncsi igen, hogy hol olvashatok utána.
Ha valami konkrétat szeretnél, olvasgasd a lakástörvényt:
(A bérleti szerződések túlnyomó többsége a lakástörvény kogens szabályaival ellentétes, ezért jogilag semmis pontokat is tartalmaz. Ez ma a szokás Magyarországon, törvénytelen dolgokat szerződésbe foglalni. Úgyhogy ne csodálkozz, ha a törvényben meghökkentő újdonságokat találsz. Tényleg úgy van, ahogy a törvényben le van írva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!