Ha nem akar kiköltözni,mit lehet tenni?
Apukám meghalt 2022 novemberében. Az élettársa 32 éves,haverom és én által ismerték meg egymást.12 évet éltek együtt,nem bejegyzett élettársi viszonyban. Apukám halála után én örököltem a lakást a hugommal.A halál után másfél év alatt,nem keresett munkát és nem takaritott a lakásban. Most hogy én örököltem hugommal én vagyok az új tulajdonos. Kivül belül ki takarittatom és ingattlanos jön ki képeket csinálni. Rá szoltam hogy 2 hónapja van elhagyni a lakást mert el kezdjük árulni.
Kijelentette hogy ö nem megy sehova,amig el nem lesz adva, nincs pénze,nem tud hova menni stb. Csak le lakta a lakást és dolgozni sem dolgozik. Erélyesen rászoltam h én vagyok az új tulaj és megkérem hogy koltozzon el.
Ö ide van bejelentve és nem megy el,erre hivatkozik.
Mit lehet tenni?
Én mint örökös,új tulajdonos, kirakhatom? Ergo én vagyok a lakás tulajdonosa mostmár.
Hú ez hosszú procedúra lesz!
Ha csak őt nem tudod rávenni valahogy a költözésre, akkor nem nagyon kerülheted el a pereskedést.
Mivel bejelentett a lakásban, azért az ingatlant lakottan örökölted, és így csak lakottan adhatod el, ha lesz valaki, aki megveszi.
Ehhez értő jogász bevonását sem hiszem, hogy elkerülheted, ami kiadást fog jelenteni.
Értem a problémádat, de ...
Nem dobhatod ki az utcára, ha ő nem akar elmenni.
Nem kényszerítheted arra, hogy kidobjon bármit is, ha az kell neki.
Egyet tehetsz - szerintem-, hogy tulajdonosként lakbért kérsz tőle. Ha nem fizet, akkor felszólítások sora után felhívod a lakás elhagyására.Ekkor, ha nem megy el, akkor mehetsz bíróságra.
Ha fizeti a lakbért több-kevesebb rendszerességgel, akkor marad a lakásban.
Az elfelejtettem, hogy bérleti szerződést kell kötnötök, és abban szerepelhetnek olyan szabályok, amiket be kell tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!