Hagyatéki végzés- temetés költsége?
Hagyatékiba nem szokták beleírni miből volt fizetve a temetés?
Hagyatékátadási teherként fel van tüntetve 500.000 ft (kerekítettem az egyszerűség kedvéért).
Ezt az elhunyt pénzéből, Posta Örökhagyó számlára temetkezési céllal félretett pénzéből fizette a lánya. A pénzt az örökhagyó halála után vette fel.
Maradt még a számlán 300.000 ft.
Erről a betétről viszont nincs említés a hagyatékiban.
Mi van ilyenkor a fennmaradó összeggel? Csak úgy megtarthatja a lánya?
A temetés költségének a rám eső részét követelik majd rajtam? (Hiszen nincs feltüntetve hogy az elhunyt pénzéből lett fizetve)
Akkor fellebbezek.
Nekem a betétkönyvről nincs papírom, a lányánál volt. Nem tudom a számlaszámot stb. Nekem kell utánajárni? Postán adnak egyáltalám bármi tájékoztatást?
A hagyatéki leltár összeállításakor írtam a közjegyzőnek erről a betétről, de úgy látszik leszarta.
Póthagyatékit tudsz indítani, amiben leírod, hogy tudomásod van valami számláról valahol. Neked a posta nem valószínű, hogy fog kiadni információt, de hivatalos személynek kötelesek kiadni.
Nagyon szomorú, hogy vannak ilyen szarrágó emberek... Nálunk nagyapám halála előtt a nagynéném a fél házat magára íratta (a másik felét azért nem tudta, mert azt korábban apámtól megörököltem), aztán követelte rajtam, hogy fizessem ki az ingatlanon felhalmozott rezsi felét, meg a temetési költség felét, mindezt úgy, hogy én egy fillért nem örököltem nagyapám után, arról sem tudtam, hogy meghalt, így a temetésére sem tudtam elmenni. Aztán mondtam neki, hogy ezeket nagyon gyorsan felejtse el, de persze tovább követelőzött, úgyhogy pereltem a köteles részért, az már annyira nem tetszett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!