Hogy szokták ezt a hagyatékin? Hogy van ez? Megteheti ezt velem a hagyatékin,hogy lehúzza a felét?
Apukám elhunyt, van egy felesége és 3 nagykorú gyerek.
Ingatlan nincs, csak a ruhái, a fizetése amit a számlára kapott ês hitel.
Hamvasztva lett 180 ezer ft értékben saját számlámról én fizettem, nővérem nevén van, mert ő intézte.
Most azt mondja, hogy a hagyatékin apum fizujából ezt az összeget zárolják,de majd mi felezünk... Én amúgyse akarok felezni vele, mert senki 1 ft-ot nem adott bele és temetve se lesz, mert nekem nincs rá pénzem más meg konkrétan lexarja...
Anyám az özvegyire hajt annak ellenére, hogy nem éltek együtt de papíron házasok. Nővêrem meg plusz pénzt akar szerezni.
Hogy tudok a " legjobban" kijönni? Buktam 180 ezret és kész? Mindenki más meg tartja a markát?
Kiderült tesóm kapott az önkormányzattól 10 ezret... ( Ha igaz, hogy ennyit)
A számla eredetileg is azért ment a nevére, hogy segélyt tudjon kérni és tudjon nekem bele adni... Most meg + 90 ezer kéne neki tőlem
Senkit nem êrdekelt tudok-e enni, számlát fizetni, hogy vagyok... Egyedül hagytak
Nem kellett volna kifizetned csak a harmadat!!! Tudhattad volna,h nem adjak oda...
A novered tudta,h segelyt fog kapni,ami a teljes temetes arat fedi!!
Nalunk Budapesten 95 000 huf volt urnaval egy hamvasztas.
Számlát láttam abból nem csalt( ft-ra pontosan le voltak írva a tételek) illetve nem is mindenkinek jár mivel én nem létminimum alatt keresek nekem nem járt volna 180 volt itt nekem vidéken.
Nem fizethettem volna ki a harmadát, mert akkor apukám azóta is ott lenne a halottasházban.
Hagyatékin hitelezői igényt kell benyújtani.
Akkor majd a közjegyző ezt figyelembe veszi.
A 4. válaszadónak köze nincs a joghoz.
Most már (nem túl rég óta) a feleség is örököl.
Úgy veendő, mint egy gyermek.
Tehát, ha van 3 gyermek, akkor a hagyaték 4 felé oszlik a feleséggel együtt. Ha csak egy gyermek van, akkor két felé.
Utolsónak köszi!
Többiek meg gondolom hagytátok volna ott rohadni ahogy az én " családom" szerintetek ha 180 ezret kérnek és én oda ballagok 36 ezerrel akkor elhamvasztják?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!