Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiderült a kertem közepén...

Kiderült a kertem közepén (függőlegesen) külön hrsz-on van a szélén egy parcella ami (Győr, beltérület) nincs a nevemen hanem egy elhunyt nagybátyám nevén aki külföldön halt meg, nincsenek leszármazói most lesz hagyatéki tárgyalás. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Elbirtokolhatom? Nem akarom megvenni, elég nagy ami van. Tetethetnek szolgalmi jogot az udvarra ami teljes egészében az enyém?

Megközelíthető lett volna a végéről (külterületről, amit tudtom és beleegyezésem nélkül felajánlottak az államnak!!!)

márc. 15. 16:16
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Az állammal szembeni adományozásnál eleve nem is tudsz mit tenni, ott nincs elővásárlási jogod, arról neked nem is kell tudnod, hacsak nem a te tulajdoni hányadodat is odaadták.

Azt adták oda amiből örököltem volna, a földhivatalban a nő azt mondta, hogy vki felajánlotta az államnak. Kérdésemre, hogy ki nem mondta meg.

A tulajdoni lapon szerepelne ezzel kapcsolatosan valami?

Vagy azt az iratot ami alapján elindították a bekebelezést hogyan lehetne megszerezni? Csak ügyvéd által vagy neki se sikerülne?

márc. 24. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!