Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a pedofilpártolónak kegyelmet adó Novák Katalin (és a döntést ellenjegyző Varga Judit) HIBÁZOTT?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet egy kegyelmi kérvény elbírálása során hibát elkövetni? Akár pozitív, akár negatív a döntés, az jogszerű, hiszen ez egy olyan műfaj, ahol teljes egészében a jogkör gyakorlójára van bízva, hogyan dönt, a szubjektív elemek az elsődlegesek.

Egy bírósági vagy hatósági döntés során az állami tisztviselő általában mérlegelést nem vagy alig tűrő jogszabályok alapján dönt - ha például egy bírság felső határa 50 000 Ft-ban állapíttatott meg törvény által, de a bíró vagy közszolga 60 000 Ft-ot szab ki, a döntés nyilvánvalóan hibás.

De egy kegyelmi döntés hogyan lehet szakmailag hibás?

A minden hasonló kérdésnél megjelenő szellemi toprongyoknak üzenem (valószínűleg idáig úgysem olvassák el, sebaj): nem vagyok fideszes, sosem szavaztam rájuk, a kegyelem megadását pedig erkölcsileg elítélem ebben az esetben. A kérdésem kizárólag arra irányul, jogi szakmailag miért hibás ez a döntés.

2024. febr. 17. 12:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem már a megfogalmazással gondom van, hogy "hibázott".

Egy kegyelmi ügyben eldöntendő kérdés van, pro és és kontra érvek. De mi lehetett mellette ezt nem értem. És szerintem ezt kötelesség lenne Novák Katalinnak nyilatkoznia, hogy milyen érv szólt mellette, amiért ezt a döntést hozta. Valamint ha már hibáztunk miért nem javítjuk ki? Miért nem vonják vissza vagy támadják meg a kegyelmi kérvényt?

2024. febr. 24. 23:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Ezt mindet elmondta az első nyilatkozatában. Mert titkos. Nem hőbörgésre oldanak fel titkokat.

Mert az egész botránynak politikai célja volt, hogy minél többen lemondjanak.

Azzal kibékülnél, hogy 2 év sok azért, hogy nem jelentett egy feltételezett bűncselekményt?

Gondolom te jelentesz minden lopott árut, cigi csempészt, drogtanyát, állatkínzást, családon belüli erőszakot.

2024. febr. 25. 09:49
 13/13 anonim ***** válasza:
Jóval korábban hibáztak. Akkor, amikor elhitték, hogy a Fidesz (Orbán személyesen) két szép szemükért, személyes érdmeikért vették be őket annak idején a Kormányba.
2024. febr. 29. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!