Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha azonnali hatállyal felmondo...

Isani kérdése:

Ha azonnali hatállyal felmondok próbaidő alatt, aznap még kell dolgoznom, amelyik napon reggel 8-kor beadom a felmondást?

Figyelt kérdés

2024. febr. 8. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az azonnali hataly az azonnali. Amint beadtad a felmondasodat, mehetsz isten hirevel.
2024. febr. 8. 19:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sejtettem, de semmi biztos infót nem találtam a neten. Csak felmondási mintanyomtatványt, amiben ezt olvastam: "A mai naptól munkát nem végzek és munkaviszonyomat megszűntnek tekintem. Rendelkezésre állok a munkaköröm átadását illetően, illetve az általam átvett eszközök leadása érdekében..."
2024. febr. 8. 19:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezek mind hülye szövegek. Nem kell bele.

A felmondás az átadást követően vált ki joghatást. Ha a felmondást még a próbaidő alatt közölted a munkáltatóval, akkor az törvény szerint azonnalinak minősül, tehát a következő percben megszűnik a munkavégzési kötelezettséged, és még aznap a munkaviszonyod is. Mindenféle hülye szöveg nélkül.

Éppen ezért jó, ha tudja az ember igazolni, hogy melyik napon adta át írásban a felmondását a munkáltatónak.

Ennek érdekében kell két egyező példányban megírni. Az egyiket átadod, a másik példányon pedig átveteted dátummal ellátva vele és az nálad marad.

A felmondás egy rém egyszerű egyoldalú jognyilatkozat:

Munkáltató neve, címe

Alulírott Buga Jakab (zárójelbe a születési adataid feltünteted) az Önöknél X. Y. naptól fennálló munkaviszonyomat felmondom.

Dátum, és az aláírásod.

Hidd el, hogy csak ennyi az egész. Nem kell misztifikálni a felmondást, mert felesleges. Amúgy sem értenek hozzá a dolgozók, így hülye minták alapján beleírogatnak olyanokat, ami marhaság és csak bonyolítja az amúgy egyszerű dolgokat.

A törvény azt is előírja, hogy a munkáltatóval köteles vagy elszámolni, tehát a kapott eszközöket visszaadni, stb. De ez minden munkaviszony megszűnésnél így van, erre külön nem kell a figyelmet felhívnia sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak.

2024. febr. 10. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!